UEFA a stabilit rezultatul partidei România – Norvegia, care nu s-a mai putut disputa! Cum s-a schimbat clasamentul grupei

UEFA a stabilit rezultatul partidei România – Norvegia, care nu s-a mai putut disputa! Cum s-a schimbat clasamentul grupei
În tur, Norvegia reușea să se impună cu 4-0. Revanșa nu a mai avut loc, a fost decisă la masa verde

Aşa cum era de aşteptat, UEFA a oferit victoria României în partida cu Norvegia, care trebuia să aibă loc duminică. Nordicii nu au mai putut ajunge la Bucureşti, din cauza restricţiilor impuse de guvernul de la Oslo. Astfel, după 3-0 la masa verde în faţa Norvegiei, România acumulează şapte puncte în grupa din Liga Naţiunilor. Rămâne tot pe locul 3, dar ar putea să termine grupa pe locul 2, chiar peste Norvegia. De asemenea, România îşi asigură rămânerea în Liga B a competiţiei. Nu mai poate fi depăşită de Irlanda de Nord, chiar dacă britanicii se impun în această seară în partida de la Belfast.

România poate să termine grupa de Liga Națiunilor pe locul 2. Ce ar trebui să se întâmple astăzi

Clasamentul grupei 1, după 5 meciuri disputate

  1. Austria 12 puncte
  2. Norvegia 9 puncte
  3. România 7 puncte
  4. Irlanda de Nord 1 punct
Mirel Rădoi, la prezentare
Înfrângerea cu Norvegia, 0-4, a fost cel mai slab rezultat din mandatul lui Mirel Rădoi

România poate să termine grupa pe locul 2 doar în cazul în care reuşeşte să învingă Irlanda de Nord în această seară. De asemenea, ar fi nevoie ca Norvegia să pieardă partida din Austria. În cazul în care nordicii obțin un punct în această seară, iar România va câștiga, tot ei ar fi avantajați de rezultatele directe. Asta în ciuda faptului că au pierdut 3-o la masa verde. Pentru că au obținut victoria cu 4-0 în fața României la Oslo.

Pe de altă parte, Norvegia încă mai poate spera la câștigarea acestei grupe. Pentru asta, ar trebui să obțină o victorie la două goluri diferență în Austria. Sau chiar și la un gol diferență, cu condiția să marcheze de minimum de două ori.

„Comisia de Disciplină a UEFA a analizat azi meciul anulat dintre România și Norvegia. UEFA a decis că Norvegia va pierde cu 3-0. Federația are cinci zile la dispoziție pentru a solicita justificarea decizie. După aceea, Federația va decide dacă face apel”, se arată în comunicatul oferit de Federația Norvegiană de Fotbal.

Avocații norvegieni au cerut ca rezultatul partidei să fie stabilit prin tragere la sorți. Au considerat că federația de la Oslo nu are nicio vină pentru nedisputarea partidei. Au respectat toate reglementările impuse de UEFA, dar chiar și așa nu a primit aprobarea guvernului norvegian de a zbura spre București. Același lucru îl vor susține și în cazul unui eventual apel, dar șansele ca decizia să fie întoarsă sunt minime!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI