Turtă dulce la tavă. Ingredientul secret care o face să fie mai bună decât cea cumpărată
Dacă vrei să prepari turtă dulce acasă și să fie mai gustoasă decât cea din magazin, trebuie să adaugi în ea un ingredient ce îi schimbă complet gustul. Sigur îl ai deja printre condimentele din bucătărie. Dacă nu, îl poți cumpăra și prepara chiar tu acasă, sub formă de pudră. Iată despre ce este vorba!
Ce ingredient să adaugi în turta dulce
În perioada de toamnă, când afară temperaturile scad din ce în ce mai mult, nimic nu se compară cu atmosfera caldă din locuință. Deserturile delicioase ce emană aromă plăcută sunt gătite deseori în acest sezon al anului de către gospodine. Unul dintre cele mai cunoscute este turta dulce.
Unele românce preferă să gătească turtă dulce acasă, în loc să o cumpere de la magazin. Pentru ca desertul să iasă delicios, este nevoie să adaugi în compoziție un ingredient special, ce îi va schimba tot gustul. Nu, nu este vorba despre scorțișoară, ci despre pudra de ghimbir.
Cum poți să faci pudră de ghimbir acasă la tine
Pentru a prepara în propria ta bucătărie pudră de ghimbir, tot ce trebuie să faci este să macini feliile uscate într-o râșniță de cafea. La finalul procesului vei obține o pudră fină, asemănătoare celei obținute după ce dai prin același aparat electrocasnic boabele de cafea.
După ce ai obținut pudră de ghimbir, las-o într-un vas de bucătărie, până atinge temperatura camerei. Păstreaz-o apoi într-un recipient ermetic, pentru a se menține proaspătă un timp mai îndelungat.
Cum să prepari turtă dulce la tavă
Ingrediente pentru turtă dulce:
- 100 grame unt;
- 150 grame zahăr;
- 2 ouă mari;
- 120 mililitri sirop arțar;
- 250 mililitri lapte;
- 250 grame făină;
- 2 lingurițe scorțișoară;
- 1 linguriță pudră ghimbir;
- 1 praf cuișoare;
- coajă lămâie;
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1/2 linguriță praf de copt;
- 1 praf de sare.
Ingrediente pentru însiropat:
- 5 linguri zahăr;
- 200 mililitri apă;
- 1 linguriță zeamă lămâie.
Mod de preparare:
- Se combină ingredientele uscate pentru prăjitura turtă dulce: făină, bicarbonat, praf de copt, sare, scorțișoară, pudră de ghimbir, praf de cuișoare, coajă de lămâie răzuită.
- Se bate untul cu ouă și zahăr, până se obține o compoziție spumoasă și pufoasă.
- Se adaugă siropul de arțar, apoi se încorporează treptat ingredientele uscate.
- Se alternează, în compoziție, ingredientele uscate cu laptele.
- Se toarnă compoziția într-o tavă de chec sau prăjitură unsă cu unt și se nivelează.
- Se dă prăjitura la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute.
- Se combină apa cu zahărul și se dau ingredientele la foc mediu, până când cel din urmă se topește.
- Se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie în sirop.
După ce scoatem turta dulce de la cuptor, o însiropăm foarte bine cu sirop cu zeamă de lămâie. Ulterior, se păstrează desertul la temperaturi scăzute, în frigider, pentru câteva ore. Prăjitura poate fi asezonată cu orice ingredient, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!