Turtă dulce în doar 30 de minute. Care este secretul acestei rețete extrem de simplă
Cui nu îi place turta dulce? Fie că vorbim despre desertul clasic simplu sau cel peste presărăm fulgi de ciocolată, migdale sau fistic, acest desert al copilăriei este adorat atât de cei mici cât și de cei mari. Cum se prepară cea mai bună turtă dulce în numai o jumătate de oră. Trucul care o face delicioasă.
Secretul pentru a prepara cea mai bună turtă dulce în 30 de minute
Vrei o rețetă dulce și aromată de turtă dulce? Ei bine, nu trebuie să mai cauți pentru mult timp. Gospodinele tocmai au spus care este secretul celui mai gustos desert preferat de toți copiii. Cum se face turta dulce? Se prepară în aproximativ jumătate de oră și necesită câteva ingrediente care se găsesc deja, cu siguranță, la tine în cămară.
Ingrediente:
- 500 de grame de făină
- 4 ouă
- 9 linguri de miere
- unt (topit)
- 200 de grame de zahăr pudră
- o linguriță de mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason
- o linguriță de bicarbonat
- o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Acum că am ales toate ingredientele ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, vom adăuga, într-o crăticioară, untul topit, zeama de lămâie, zahărul și mierea. Cele mai bune rețete de turtă dulce conțin ouă, acestea fiind ingredientul minune care face diferența.
Pune cratița pe aragaz, la foc mediu, și amestecă încontinuu până ce compoziția se omogenizează. Mai departe vei lua cratița de pe foc și o vei lăsa la răcit. Între timp, ia un vas în care vei pune fâina, mix-ul de condimente și bicarbonatul.
Apoi, toarnă compoziția din crăticioară peste ingredientele din vasul respectiv, peste care vei pate cele patru ouă. Frământă aluatul ușor, dar ferm.
Secretul pentru ca turta dulce să iasă delicioasă este să încorporezi cât mai bine toate ingredientele, până în punctul în care aluatul va arăta ca o pastă omogenă.
În cazul în care aluatul ți se lipește de mâini, atunci când îl frămânți, trebuie să mai adaugi puțină făină până când coca devine elastică. Nu uita să acoperi vasul cu un prosop curat și să lași aluatul la crescut circa 30 de minute.
Între timp, vei preîncălzi cuptorul și vei lua o tavă pe care o vei tapeta bine cu hârtie de copt. Apoi, din aluat vei face diverse forme pe care le vei așeza pe tavă, la distanță unele față de altele, pentru a nu se lipi între ele. După ce le vei ține la cuptor pentru aproximativ 20 de minute vei putea scoate tava cu turtă dulce din cuptor. Poți presăra fulgi de migdale peste ele, la final.