18 apr. 2019 | 08:33

Tudorel Toader s-ar da dus și nu prea: ce a transmis la primele ore ale dimineții

Știri generale
Tudorel Toader s-ar da dus și nu prea: ce a transmis la primele ore ale dimineții
Tudorel Toader, ministrul Justiției. FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Tudorel Toader, a revenit cu declarații, joi dimineață, după ce partidul i-a retras sprijinul politic. El a vorbit cu jurnaliștii cu aproximativ o oră înainte să se întâlnească cu premierul Dăncilă.

Tudorel Toader a dat impresia, pe parcursul zilei de miercuri, că nu vrea să-și dea demisia și că se agață de funcție până în ultima clipă. Abia joi dimineață a aflat, însă, că premierul a trimis deja la Palatul Cotroceni cererea de revocare a sa.

Confruntat cu gestul premierului, de care a aflat cu o oarecare suprindere, Tudorel Toader a ridicat din umeri.  „Nu poți mulțumi pe toată lumea”, a spus el.

Tudorel Toader a insistat, însă, că tot se va vedea cu premierul Dăncilă la ora 9:30, așa cum stabilise cu o zi în urmă.

„Guvernul este, potrivit Constituției, al premierului, sunt competențe partajate între premier și președinte. Prin urmare, cum avem cele două raportări, vă asigur că nu va fi un blocaj. Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea la Cotroceni. La ora 9.30 vorbesc cu doamna prim-ministru”.
Tudorel Toader

Decizia de revocare a lui Tudorel Toader, trimisă la Cotroceni

Deciziile prin care Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero sunt remaniați au ajuns pe masa președintelui Iohannis miercuri seara.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri  pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero”.
Comunicat Guvern

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, deputat PSD, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, deputat PSD, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Filmul românesc ce face furori pe Netflix. Nume celebre în distriuție
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Obligație pentru cei cu CASA la CURTE. Vecinii trebuie să-ți permită accesul
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Anunț oficial privind ADERARE DEPLINĂ la SCHENGEN a României!
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro