Trucurile simple pentru a strânge bani în fiecare lună. Ce trebuie făcut în 2022, în vremuri incerte

de: Bișinicu Andreea
10 03. 2022

Pentru ca oamenii să poată strânge bani în fiecare lună, specialiștii sunt de părere că aceștia trebuie să aibă o educație financiară care să-i învețe cum să-și chibzuiască economiile. Cheltuielile neesențiale trebuie evitate pentru a face loc celor prioritare. Cum putem strânge bani lună de lună.

Sfaturile care te ajută să pui bani deoparte

Trainerii de educație financiară sunt de părere că românii trebuie să-și stabilească un plan pentru a ști exact cum să-și gestioneze finanțele.

Cheltuielile vitale sunt, potrivit specialiștilor, cele care îți asigură hrana, cele pentru locuință, vestimentație, transport și datoriile care trebuie plătite, în cazul în care acestea există.

Atunci când vrem să punem bani deoparte, e important să facem o listă a cheltuielilor neeficiente sau neesențiale. De exemplu, banii se pot risipi pe anumite vicii, precum alcool, fumat, droguri, pariuri sportive sau jocuri de noroc.

Soluția ideală prin care poți economisi bani este să pui deoparte, în fiecare lună, după ce iei salariul, o anumită sumă de bani. Nu trebuie să fie cifre astronomice, ci poți începe și cu 50 sau 100 de lei pe lună.

La finalul unui an, suma strânsă în cele 12 luni va conta atunci când vei dori să pleci într-o vacanță cu partenerul de viață sau vei dori să îți cumperi o geantă la care visezi demult.

Cum îți planifici bugetul pe un an de zile

De asemenea, un truc genial care te va ajuta să strângi bani mult mai repede și eficient este să îți setezi un anumit țel.

Fixează-ți un anumit obiectiv pentru care vrei să pui bani deoparte, iar satisfacția va fi mult mai mare, atunci când vei realiza că ai reușit să-ți duci planul la bun sfârșit.

„Recomand să ne facem un buget. Un buget o să-ți arate, întotdeauna, foarte clar, ce bani îți intră în casă. V-aș recomanda întotdeauna să vă faceți bugetul pe un an de zile.

Observ de multe ori la cei cu care mă întâlnesc că nu prea conștientizează câți bani le intră de fapt în casă într-un an de zile și apoi să vedem pe câte picioare financiare stăm.

Adică câte surse de venit avem. Asta spune foarte multe despre stabilitatea, siguranța și rezistența noastră la diverse situații neprevăzute sau cu provocări, cum e cea pe care o trăim acum.”, a declarat specialistul Adrian Asoltanie, într-un interviu acordat celor de la Hotnews.