Trucurile secrete pentru a prepara cea mai bună țuică. Puțini gospodari le cunosc
Mulți gospodari visează la țuica perfectă, pe care să o savureze alături de prieteni. Există câteva secrete care o să facă această băutură excelentă, însă puțini le cunosc. Calitatea pe care o să o obții o să te dea pe spate, așa că o să profiți de aceste trucuri ani la rând!
Cum faci cea mai bună țuică. Secretele s-au aflat
Românii se folosesc de numeroase rețete pentru a face țuică, însă, în mare parte, aceasta este produsă în distilerii private din mediul rural, în cantități mici. Mulți își bucură prietenii cu băutura obținută, dar puțini sunt mulțumiți de calitate. De acum încolo, toate lumea o să te copleșească cu mulțumiri!
Mai exact, trebuie să te îngrijești de prunii tăi, fără a culege toate fructele. Începe prin a aduna prunele de pe jos, fără a scutura pomii. Astfel, randamentul de la cazan o să fie unul bun, mai ales pentru că nu o să pui pentru țuică și fructele care nu sunt coapte și îndeajuns de dulci.
Apoi, trebuie să pui prunele la fermentat în bidoane mari de plastic. Fructele pot să fie lăsate în recipiente pentru cel puțin două luni, până când borhotul poate să fie pus în cazan.
Trucuri geniale pentru țuică. Ce trebuie să faci
O să observi că acesta este potrivit în momentul în care se desprinde de pe marginile bidoanelor și formează o peliculă deasupra. Borhotul trebuie să fie amestecat, luat cu găleata și pus în cazan, apoi fiert la foc mare.
Cazanul trebuie să fie lăsat fără capac, mai ales pentru că este necesar să amesteci treptat pentru ca țuica ta să iasă cât se poate de bună. În momentul în care se încălzește, recipientul se acoperă și se montează conductele prin care o să circule vaporii de țuică, potrivit fabricadetuica.ro.
Nu uita să pregătești răcitorul și ține minte că apa trebuie să fie rece. Cazanul trebuie să fie lăsat la foc mic după ce a fost acoperit. Termometrul de pe recipient nu trebuie să depășească 80-85 de grade, altfel borhotul poate să ajungă prin conducte sau să curgă prea repede.
Cum trebuie să fie păstrată țuica
În cazul în care se ajunge la așa ceva, producția de țuică poate să fie compromisă. Țuica obținută poate să aibă o culoare albicioasă, fiind tulbure. Aceasta trebuie să fie ținută în pivnițe, în cele mai bune condiții, pentru a se limpezi și a avea o culoare galbenă. Optează pentru butoaie din lemne de dud.
Totuși, ține minte că țuica mai veche este mai bună, mai ales pentru că butoiul trage din apă din când în când. Licoarea ta o să fie mai tare, așa că mulți o să se întrebe ce trucuri geniale cunoști pentru a avea parte de cea mai bună băutură fără prea mult efort.