Trucurile pentru a cheltui cât mai puțini bani pentru casa ta. Nu trebuie să-ți depășești bugetul

de: Emanuela Pană
07 02. 2022

Ai în plan să-ți cumperi o locuință, dar nu vrei să depășești bugetul stabilit? Îți prezentăm patru sfaturi utile pentru a investi în proprietatea perfectă pentru tine astfel încât să rămâi în limita sumei alocate și să te bucuri, totuși, de o achiziție pe măsură. Lucrurile se complică și mai mult dacă ne gândim că ofertele de pe piața imobiliară sunt vaste și va trebui să alegi bine. Mai multe detalii, în continuare.

Trucuri pentru a investi cât mai puțini bani în viitoare ta casă

Achiziționare unei locuințe nu reprezintă o misiune întocmai ușoară, mai ales că aveam de-a face cu o investiție pe termen lung. În plus, o astfel de achiziție este costisitoare, fapt pentru care, cu siguranță, n-ai vrea să dai greș. Prin urmare, dacă îți vine greu să faci față ofertelor imobiliare pe piață, urmează aceste patru sfaturi. Ele te vor ajuta, de asemenea, să rămâi în limita bugetului tău. Iată-le:

1. În cazul în care intenționezi să îți construiești casa de la zero, cel mai important lucru este să alegi cu atenție locul potrivit pentru locuința ta, pentru a-l cumpăra. De la apartamente, la case și până la terenuri sau alte proprietăți, piața imobiliară are o gamă largă de active. Specialiștii recomandă consultarea mai multor agenți imobiliari și analizarea cu atenție a tuturor variantelor prezentate de aceștia, înainte de a te angaja într-o astfel de tranzacție financiară.

De asemenea, este foarte important să ții cont de preț, pentru a nu depăși bugetul pe care intenționezi să-l investești în această proprietate. De regulă, locațiile din afara orașului sunt mai puțin costisitoare decât cele din oraș.

Citește și: Avantaje și dezavantaje între apartamentele vechi și cele noi. Tot ce trebuie să știi înainte să cumperi locuința

Sfaturi pentru a nu depăși bugetul pe care ți l-ai propus

2. Dacă ești o persoană care ține la liniștea ei și își dorește să trăiască într-un mediu tihnit, departe de agitația și aglomerația orașului, ai putea cumpăra o casă cu o bucată de teren în suburbii. În cazul în care ți-ar mai trebui ceva bani, ai putea discuta în prealabil și cu un consilier financiar experimentat, în ceea ce privește un împrumut de la bancă.

Recomandarea ar fi să îți achiziționezi o casă frumoasă, dar nu foarte scumpă, pentru a nu apela totuși la un împrumut bancar, care ți-ar putea aduce dificultăți financiare semnificative în timp.

3. În cazul în care ați decis să achiziționați o casă fără mobilier, sfatul experților ar fi să mergeți pe un stil minimalist, pentru a cumpăra un număr cât mai mic de obiecte de mobilier, dar de o calitate înaltă.

4. Pe lângă practica estetică, ar fi indicat ă verifici toate aspectele mai puțin evidente, dar care îți pot influența alegerea din punct de vedere economic. De asemenea, pentru a nu da greș, îți sugerăm să faci o expertiză tehnică utilă, cu ajutorul unui specialist, pentru a obține un control precis.