Trucurile patronilor de restaurante s-au aflat. Cum te fac să consumi cât mai mult, de fapt
Odată ce măsurile de restricție s-au relaxat, s-a reluat și activitatea restaurantelor. Iată care sunt micile ”trucuri” pe care unii patroni le folosesc pentru ca clienții să consume cât mai mult.
Trucurile patronilor de restaurante s-au aflat
Astfel, meniul restaurantului este un instrument ce influențează și îi orientează pe clienți în alegerile culinare. Deși poate intri în restaurant cu un anumit preparat în minte, poți ajunge să comanzi altul.
De ce? Pentru că imaginile sunt importante în alegerea preparatelor, iar multe dintre restaurante își influențează clienții cu pozele din meniu, extrem de aspectuoase. De aceea, poți fi tentat să cheltuiești mai mulți bani atunci când pozele sunt bune.
De asemenea, și denumirile preparatelor mai au o influență. Așadar, pentru un profit mai mare, patronii de restaurante dau preparatelor lor niște denumiri nostalgice, ce transmit energii pozitive, de genul ”făcute manual”, ”ca la mama acasă”, ”gustul copilăriei„ ori ”cum gătea bunica„.
De ce comanzi mai multă mâncare
Și culorile meniului fac diferența, prin urmare, culoarea portocalie și culoarea maro sunt utilizate de către patronii care vor să îi determine pe clienți să comande mai multă mâncare, iar culoare verde este folosită de cei care vor să scoată în evidență prospețimea mâncărurilor lor. Iar persoanele care comandă dintr-un meniu de culoare neagră sunt mai sceptice în ce privește calitatea preparatelor.
Și greutatea meniului mai contează, întrucât impresia clientului despre mâncarea din restaurant începe atunci când țin în mână meniul. Astfel că meniurile mai grele creează o impresie mai bună, făcându-i pe clienți să creadă că serviciul din restaurant este de un înalt nivel. În contrast sunt meniurile ușoare, cu mai puține foi, care îi determină pe clienți să se întrebe dacă restaurantul cu pricina este unul ”economic„.
Fonturile de litere, transmit, de asemenea un mesaj clienților. Cei care citesc un meniu cursiv, cu mai multe detalii, percep acel restaurant ca fiind unul de top, iar fonturile simple, ușor de citit, pot să fie asociate cu un restaurant ieftin.
Măsuri de relaxare de la 1 iunie
Amintim că Guvernul a decis ieri relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Prin urmare, vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. Mai mult, tot începând cu data de 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ ori că au trecut prin boală. De asemenea, se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.