Trucurile geniale pentru a decoji roșiile. Sigur nu le-ai încercat până acum

de: Ana Chivu
13 09. 2022

Gospodinele folosesc în multe rețete roșii decojite. Acestea sunt cu mult mai bune și sănătoase decât cele pe care le găsesc la conserve în diferite supermarket-uri. În multe preparate este nevoie să separi cojile de pulpă pentru ca sucul lor să fie unul fin în cazul în care faci supă de roșii sau bulion. Cum să le desprinzi cel mai repede pielea? Acestea sunt cu mult mai ușor de pregătit decât crezi. Iată cum trebuie să procedezi! Bucătarii profesioniști au o tehnică specială.

Trucuri utile pentru gospodine: cum să decojești ușor roșiile?

Există trei metode ușoare pentru a scăpa de cojile de la roșii. Poți să salvezi pielea și să faci un stoc din ele sau să le pui într-o saramură de pește sau pui alături de alte legume.

Cea mai simplă și cunoscută soluție este să lași roșiile la abur, dar înainte trebuie să le crestezi în vârf în formă de cruce. În felul acesta vei putea apuca mai bine pielea. Ține cont că după ce le lași la abur este necesar să le bagi într-o baie de gheață.

A doua metodă este utilizată de cei care își doresc mai puțin de muncă și nu vor să mai folosească multe ustensile din bucătărie. Pune o oală cu apă pe foc și lasă roșiile în ea după ce ajunge la cel mai înalt punct de fierbere. Scoate roșiile după doar 5 minute și lasă-le mai apoi la răcit.

Ultima soluție este să lași o oală cu apă pe foc și să adaugi roșiile în ultimul minut. Stinge aragazul și acoperă vasul cu un capac. Lasă totul să se liniștească preț de cel puțin 7 minute, ulterior poți să decojești liniștită roșiile.

Ce poți face cu roșiile decojite?

De cele mai multe ori doamnele se ajută de roșiile preparate astfel pentru a face bulion, sos de roșii pentru pizza sau paste, supă de roșii sau borș de roșii.

  • Ingrediente pentru sos de roșii pentru pizza sau paste

500 ml pasta de roșii
3 linguri pastă de roșii concentrată
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 linguriță oregano uscat
1 mână de busuioc proaspăt
câteva frunzulițe de cimbru proaspăt
1 linguriță de zahăr
sare
piper
5 linguri ulei de măsline

Mod de preparare: trage la tigaie usturoiul în ulei de măsline, ulterior pune ceapa tocată mărunt. Adaugă oregano, busuioc proaspăt și o linguriță se zahăr pentru a scoate aciditatea din roșii, ulterior pune pasta concentrată făcută de tine în casă. Potrivește gustul de sare și piper și lasă la fiert încă 10-15 minute.