Trucurile geniale cu pâinea învechită. Nu o mai arunca, ce trebuie să faci

de: Năstase Mirabela
18 02. 2022

Dacă pâinea ta este veche, nu o arunca! O poți folosi în mai multe feluri. Deși primul lucru care îți vine în minte atunci când acumulezi în casă mai multă pâine veche este să o arunci, află că ea are multe alte posibilități culinare. Ea se poate recupera, devenind la fel de moale ca în prima zi sau poate fi transformată în alte preparate culinare.

Trucurile geniale cu pâinea învechită

Ca să refolosești pâinea veche, ai nevoie doar de puțină creativitate. Ea este oricum foarte versatilă și se poate folosi la mai multe alte preparate culinare. Iată care sunt acestea:

Crutoane cu pâine veche

Dacă este tăiată cubulețe, pâinea veche devine crutoane, numai bune pentru supe creme sau alte feluri de mâncare. Prepararea crutoanelor de casă este una simplă, trebuie doar să tai, să prăjești și să servești.

Pâine prăjită

Pâinea veche mai poate fi prăjită și în cuptor, tigaie sau la cuptorul cu microunde. Pâinea prăjită se folosește la micul dejun cu puțin unt sau se poate face panini, un preparat care constă în felii de pâine cu carne precum mușchi, brânză, legume…. Sau poți să faci tartine. Posibilitățile sunt nesfârșite și îți permit să profiți de pâinea veche într-un mod foarte bun.

Poți face pesmet

Dacă ai pâine veche în casă, nu mai trebuie să cumperi pesmet niciodată, ci numai să-l prepari acasă. În plus, pâinea măcinată are multe utilități în bucătărie: ea poate îngroșă sosurile sau poate acoperi alimentele.

De aceea, ar trebui să ai întotdeauna o porție în cămară. Atunci când faci singur pesmet acasă, ai opțiunea și de a-l condimenta așa cum vrei, cu ingrediente precum coriandru, pudră de usturoi, pătrunjel, piper, oregano sau altele. Astfel, te vei bucura de o aromă diversă pentru fiecare rețetă.

Înlocuiește cerealele la micul dejun

Despre pâinea veche trebuie să mai știi că atunci când este înmuiată în lapte, ea poate înlocui orice cereală. Tot ce trebuie să mai faci este să dai dovadă de imaginație, adăugând granola, nuci ori fructe deshidratate sau proaspete.

De asemenea, în unele preparate sărate, pâinea veche se mai folosește și în bucăți pentru a da consistență unor rețete, în special supelor și sosurilor.

Ținând cont de sfaturile de mai sus, cu siguranță nu vei mai arunca pâinea veche sau cel puțin te vei gândi de două ori înainte de a mai face asta!