Trucurile geniale care te scapă de buruienile din curtea ta. Ce să faci primăvara

de: Ioana Bucur
19 04. 2023

Cine nu visează la o grădină perfect amenajată și îngrijită, fără niciun fir de plante nedorite? Este mai simplu decât ai crede să obții rezultatele dorite, trebuie doar să aplici recomandările specialiștilor. Află, din rândurile de mai jos, trucurile geniale care te vor scăpa de buruienile din curtea ta. Ce să faci primăvara.

Trucurile care te pot scăpa de buruienile din grădină

Nu există plantă care să crească mai repede și mai ușor decât buruienile. Se dezvoltă fără condiții speciale de lumină, fără să fie udate, fără să aibă nevoie de un substrat îmbogățit cu substanțe nutritive.

Îndepărtarea lor nu este o sarcină deloc simplă, însă vei putea scăpa de această bătaie de cap, dacă vei ține cont de câteva sfaturi simple, trucuri nelipsite din arsenalul celor mai iscusiți grădinari.

Cu toate că lista lor este foarte lungă, printre cele mai des întâlnite buruieni se numără păpădia, scaietele (ciulinul) și aegopodium podagraria, cunoscut și ca piciorul caprei. Se recomandă ca acestea să fie plivite înainte de a înflori, adică înainte de a forma semințe. Astfel, nu se vor răspândi la fel de repede.

Te-ar putea interesa și: Cum ucizi buruienile fără să-ți rănești plantele din grădină. Trucurile de la experți sunt doar aici

Ce trebuie să faci primăvara

Un gazon îngrijit ca la carte va face răspândirea acestor plante nedorite mai dificilă.

Pentru că prevenția este mai simplă decât combaterea, iată care sunt cele mai eficiente măsuri pe care le poți lua.

Dacă nu vrei să oferi nicio șansă de creștere buruienilor aflate în stadiul germinativ, cea mai bună soluție este învelișul din scoarță ornamentală, pietriș, așchii sau rumeguș sub copaci, trandafiri și tufe. Acesta poate fi pus și între rândurile de legume și pentru vegetația permanentă.

Folia de mulci este și ea eficientă. Aceste folii transparente au două mari avantaje: suprimă buruienile și mențin căldură pentru creșterea plantei.

Prin cultivarea plantelor târâtoare, vei crea un înveliș vegetal dens și permanent.

Pentru că buruienile pot sugruma plantele fără vigoare, este foarte important să știm să le cultivăm în locurile potrivite din grădină și să le oferim cele mai bune condiții de dezvoltare.

Te-ar putea interesa și: Amestecul banal care te scapă de buruienile nedorite din curte. E simplu și ieftin