Trucurile banale prin care îți vei încărca mai repede telefonul. Recuperezi jumătate din timp

de: Anca Lupescu
24 02. 2022

Faptul că trebuie să încarci telefonul în mod constant este frustrant. Dacă utilizarea este peste medie, este puțin probabil ca telefonul să reziste toată ziua fără o reîncărcare la începutul serii. Și, deși introducerea constantă a cablurilor USB-C diminuează timpul necesar pentru a oferi dispozitivului un plus de energie, să aștepți până când bateria se umple poate fi chinuitor.

Cum să îți încarci telefonul mai repede

Dar nu îți face griji, există câteva sfaturi, trucuri și gadgeturi care pot face ca experiența de încărcare să fie mai rapidă. Iată cele mai inteligente trucuri de încărcare.

Activează mod avion. Unul dintre cele mai mari consumatoare de baterie este semnalul de rețea. Ca regulă generală, cu cât semnalul este mai slab, cu atât bateria se va descărca mai repede.

În consecință, dacă locuiești într-o zonă cu un semnal slab, încărcarea telefonului durează mai mult decât dacă locuiești într-un loc cu un semnal puternic – semnalul consumă energie în timp ce îl încarci.

Soluția rapidă? Trece telefonul în modul avion înainte de a-l conecta la priză. Testele sugerează că acest lucru ar putea reduce timpul necesar pentru o încărcare completă cu până la 25%.

Oprește telefonul. Simplu, evident, dar adesea trecut cu vederea. Dacă telefonul tău este oprit în timp ce se reîncarcă, se va încărca mult mai repede.

Desigur, oprirea telefonului în timp ce se încarcă are dezavantajele sale – nu vei putea primi apeluri sau mesaje urgente. Dar dacă vrei să îi oferi telefonului un impuls rapid de 15 minute înainte de a ieși din casă, oprirea acestuia este cu siguranță soluția cea mai bună.

Mod de încărcare activat. Dispozitivul Android  permite să specifici ce tip de conexiune realizează atunci când conecezi un cablu USB. Dacă încarci prin intermediul laptopului sau al altui dispozitiv, trebuie să te asiguri că funcția de încărcare este activată și că nu a fost dezactivată din greșeală.

Cumpără un Power Bank. Dacă ai nevoie să reîncarci telefonul în timp ce ești în mișcare o baterie de alimentare poate fi de mare ajutor.