Trucurile banale prin care economisești bani pentru casa ta. Le folosești?

de: Sabina Anastasia
09 07. 2022

Toată lumea urăște să facă curățenie, dar iubește o casă curată. Prin urmare, se ridică întrebarea: există, într-adevăr, o cea mai bună metodă pentru a face curățenie rapid în casă? Nu avem răspunsul la această întrebare, însă știm că unele lucruri nu trebuie să fie complicate. În timp ce mulți cred că ar trebui să înceapă curățenia ștergând praful, noi spunem că și detaliile contează. Iată, astfel, câteva trucuri pentru o casă mai ordonată, prin care economisești bani inevitabil.

Trucuri pentru o casă mai ordonată

Următorul ghid te va ajuta să faci economie de bani pentru casa ta, prin menținerea lucrurilor mai organizate și mai curate. Totodată, dacă respectați sfaturile de mai jos, veți putea să faceți curățenie mai rapid în locuință, fără să fie nevoie să pierdeți timp prețios. Iată câteva trucuri pentru a avea mereu curățenie în casă!

1. După ce ați spart un obiect, folosiți-vă mereu de lanternă pentru a verifica dacă au rămas cioburi în urmă.

Când curățați cioburile de sticlă spartă de pe jos, o idee bună pentru a diminua intensitatea luminii este utilizarea unei lanterne. Lumina acesteia va face vizibile cioburile mici pe care, probabil, le-ai trecut cu vederea.

2. Când vreți să depozitați mai multe lucruri, folosiți înălțătoare.

Înălțătoarele de pat sunt mici bucăți de plastic, metal sau lemn care se instalează sub picioarele patului. Ele ridică patul, creând spațiu suplimentar sub el. În același timp, înălțătoarele de pat protejează podelele de deteriorare.

3. Închideți-vă fermoarul hanoracelor.

Când vine vorba despre spălarea și îngrijirea articolelor vestimentare, sunt mai multe sfaturi pe care ați putea să le luați în considerare. În primul rând, închideți mereu fermoarul hanoracelor înainte de a le pune la uscat. Astfel, fermoarele nu se  vor ondula. Mai mult decât atât, nu folosiți temperaturi ridicate în timpul procesului de uscare, deoarece acest lucru poate face ca țesătura să se micșoreze, iar fermoarele să se onduleze.

Ce trebuie să faci când usuci hainele

4. Scuturați prosoapele înainte de a le pune la uscat.

Scuturați-vă prosoapele după ce le spălați. Dacă faceți acest lucru, se vor usca mai bine și vor fi mai pufoase, deoarece acest lucru ajută și la absorbție.

5. Nu călcați prosoapele.

De asemenea, nu călcați prosoapele. Dacă le călcați, ele nu vor mai absorbi la fel de bine lichidele, potrivit BrightSide.me.

6. Curăță corect capul de duș.

Dacă jetul de duș pare să fie mai slab decât înainte, s-ar putea să prezinte apă dură. În acest caz, mineralele blochează capul de duș, motiv pentru care apa nu circulă ca înainte. Folosiți o periuță de dinți îmbibată în oțet alb pentru a freca orificiile prin care curg jeturile de apă. Ulterior, ștergeți capul de duș și dați drumul la apă la volum maxim astfel încât mineralele care înfundă dispozitivul să fie eliminate.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din casă

7. Folosiți peroxid de hidrogen pentru a curăța adidașii albi.

Unii adidași nu pot fi spălați în mașina de spălat. Este valabil, de exemplu, în cazul papucilor Converse. În aceste situații, este indicat să verificați instrucțiunile de îngrijire pentru pantofii pe care îi cumpărați. Dacă vă confruntați cu o situație precum cea de față, eliminarea petelor ar putea fi o provocare. Înmuierea unei perii moi în peroxid de hidrogen și frecarea ar trebui să ajute la îndepărtarea murdăriei. Iar dacă aveți pantofi din piele, bicarbonatul de sodiu vă va fi de folos, cu siguranță!

8. Dezinfectați pantofii dacă miros.

Pentru a menține o locuință curată, este important să aveți grijă și de încălțăminte. Dacă pantofii prezintă un miros neplăcut, puteți încerca să-i pulverizați cu dezinfectant în interior. Astfel, bacteriile care provoacă mirosul ar putea să fie eliminate.

O altă modalitate de a scăpa de mirosul urât are de-a face cu deodorantul. Doar că acesta nu va distruge bacteriileîn sine, ci doar va masca mirosul neplăcut.

9. Nu folosiți mănuși de bucătărie ude.

Apa transferă căldura mai repede decât țesătura uscată. Așa că, dacă veți uda vreodată o mănușă de bucătărie, nu o folosiți pentru a scoate ceva din cuptor, deoarece ar putea provoca arsuri.

Citește și: Curățenie în doar 10 minute. Ce trebuie să faci în casa ta dacă musafirii vin pe nepregătite

10. Verificați periodic dacă există mucegai în zonele pe care nu le frecventați des.

Asigurați-vă că nu există mucegai în zonele din casă pe care nu le frecventați în mod regulat. Acesta poate fi semnul unei umidități ridicate în locuință. Dacă ați depistat mucegai, nu încercați să îl curățați așa cum ați face cu praful. Mucegaiul va reveni foarte repede în același loc. Consultați, mai degrabă, un specialist.