Trucuri geniale pentru apa de ploaie. Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu ea, de fapt

Trucuri geniale pentru apa de ploaie. Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu ea, de fapt
Trucuri geniale pentru apa de ploaie. Ce se intampla daca te speli pe cap cu ea

Cu siguranță ai auzit și tu, până acum, de faimoasele trucuri care implică folosirea apei de ploaie. Se spune că este foarte bună pentru a-ți îngriji pielea, scalpul, grădină și multe altle. Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu ea, de fapt.

La ce se folosește, de fapt, apa de ploaie

În mediul rural, femeile în vârstă obișnuiesc să strângă apa de ploaie în mai multe găleți sau butoaie, pentru a o folosi ulterior la diverse trucuri de prin gospodărie.

Spală-te pe cap cu apă de ploaie

Poate nu știai asta până acum, dar unul dintre cele mai cunoscute secrete ale apei de ploaie este faptul că ajută la împrospătarea scalpului și la o mai bună limpezire a părului.

Data viitoare când faci baie și îți speli părul, specialistele îți recomandă să-ți clătești podoaba capilară cu apă de ploaie. Părul tău va fi proaspăt și va avea mai mult volum decât înainte. De asemenea, se spune că apa de ploaie este potrivită pentru persoanele care au părul gras, ajutând la eliminarea excesului de sebum din scalp.

Apa de ploaie se poate folosi la spălatul rufelor

Un alt truc genial este să folosești apa de ploaie pentru a spăla rufele. Secretul este că atunci când le speli cu apă de ploaie ai nevoie de puțin detergent.

Deoarece apa de ploaie nu este dură, nu conține calcar și nici săruri, nu ai nevoie decât de o cantitate mică de detergent.

Udă grădina cu apă de ploaie

Apa de ploaie este extrem de benefică pentru grădină. Atunci când vrei ca florile tale să capete culori vibrante și solul să fie cât mai fertil este indicat să stropești grădina cu apă de ploaie. Rezultatele se vor vedea în doar câteva săptămâni.

Deoarece are un pH neutru, apa de ploaie este benefică pentru plante, dar sănătoasă și pentru noi. De asemenea, apa de ploaie este gratuită și poate fi colectata usor și refolosită pentru o perioadă mare de timp, daca este păstrată în conditii optime.

Spală vasele cu apă de ploaie

Nu doar grădina, rufele și părul se pot împrospăta dacă sunt limpezite cu apă de ploaie. Cel mai tare truc este să cureți și limpezești vasele cu apă de ploaie. Astfel nu vei mai avea urme de calcar pe mâini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI