Trucuri geniale cu apa în care ai fiert cartofii. Habar nu aveai câte întrebuințări are, de fapt
Ce poți să faci cu apa în care ai fiert cartofii? Există câteva trucuri utile unde ai putea să o aduci în prim-plan. Puțini știu cât de tare ajută aceasta în alte rețete. Toate gospodinele trebuie să afle aceste modalități de a o folosi.
Truc în bucătărie: ce să faci cu apa de la cartofii fierți?
Cartoful este o legumă extrem de des folosită de români în special. Poți să îi pregătești tăiați în patru și fierți sau la cuptor, prăjiți sau fierți pentru piure. Toate modurile de pregătire ar putea avea și fierberea lor în prim-plan.
O alternativă pentru cartofii pai care să fie mai sănătoasă este să îi dai în foc preț de câteva minute, ulterior să îi bagi la cuptor. Multe dintre gospodine aruncă direct apa în care se fac aceștia. După ce vei afla câte poți face cu ea, cu siguranță o vei salva pentru aceste opțiuni.
Apa aceasta poate fi folosită în grădină, mai ales la udarea plantelor. Ea conține potasiu, fier, magneziu și calciu ce acționează exact ca niște îngrășăminte naturale. Apa va ajuta plantele să fie mai puternice și mai sănătoase și să devină mai rezistente în fața dăunătorilor și a bolilor.
Mai mult decât atât, o poți reutiliza în bucătărie. Nu turna apă proaspătă în oală înainte să gătești supa, ci folosește-o pe cea în care ai fiert cartofii. Amidonul din apa în care au fiert cartofii te va ajuta să ai o zeamă mai densă cu o textură incredibilă.
Cum o mai poți folosi în rețete?
Mai mult decât atât, în unele zone se folosea ca balsam. Poate unii bunici își mai aduc aminte cum cândva o utilizau ca balsam de păr sau doar își clăteau podoaba capilară cu aceasta după o șamponare normală.
Apa întărește firul de păr și este recomandată celor care au culori închise precum brunet natural sau castaniu închis. Ce mai poți face cu ea în bucătărie? Apa în care au fiert cartofii este perfectă dacă vrei să faci paste de casă de la zero pentru că leagă mai bine compoziție.
De asemenea, îți este de mare ajutor dacă te gândești să faci sosuri roșii sau de brânză ce au nevoie de un compus care să întârească ingredientele. De regulă, bucătarii folosesc apa de la paste în cazul în care gătesc sosul pentru acest preparat. Cu siguranță nu te vei mai gândi să o arunci de acum!