Trucul viral pentru clătitele făcute acasă. Cum te ajută o sticlă de ketchup, de fapt

de: Bișinicu Andreea
07 10. 2021

Te-ai gândit vreodată cum poți face cele mai bune clătite la tine acasă folosindu-te de sticla de ketchup pe care o ai deja în frigider? Iată secretul pe care toate gospodinele ar trebui să îl folosească. Despre ce truc este vorba.

Cum faci clătite cu ajutorul sticlei de ketchup

Clătitele americane sunt preferatele celor mici dar și ale celor mari, atunci când vine vorba de a pregăti un mic dejun copios și delicios.

Cu o consistență mai pufoasă și mai groasă decât cea a clătitelor clasice, celebrele pancakes pot fi savurate cu diverse toppinguri precum miere, ciocolată, caramel, fructe de pădure și alte sortimente care-ți vor lăsa gura apă.

Trucul pentru ca aceste clătite să fie gustoase constă în pregătirea minuțioasă a aluatului și depozitarea acestuia într-o sticlă de ketchup.

Deși pare a fi o idee năstrușnică, atunci când torni aluatul de clătite în tigaia încinsă direct din sticla de ketchup, pe care ai curățat-o foarte bine înainte de a turna compoziția în ea, acest truc te va ajuta să controlezi forma clătitelor.

Încearcă și tu acest truc și vei vedea rezultatele în timp real. Clătitele devin pufoase și capătă o formă perfect rotundă, ideală pentru tigaia încinsă care așteaptă să prepare cel mai bun desert pentru copilași. Avantajul acestui secret este că poți depozita fără probleme restul de aluat la frigider, în cazul în care mai rămâne cocă pentru clătite.

Cum prepari cele mai bune clătite americane cu ciocolată

Ingrediente:

  • 400 de grame de faina
  • 500 de mililitri de lapte
  • 2 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de unt topit
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • nutella

Mod de preparare:

După că am pregătit toate ingredientele, ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, într-un bol de dimensiuni medii, vom amesteca făina cu zahărul, praful de copt, zahărul vanilat și bicarbonatul de sodiu.

În continuare vom separa albușurile de gălbenușuri și vom adăuga un vârf de sare peste albușuri. Se bat albușurile la o turație mare, până devin spumă.

Mai departe vom amesteca laptele cu untul topit. Vom turna aluatul peste gălbenușuri și vom încorpora totul. Nu în ultimul rând vom adăuga gălbenușurile peste făină și vom amestecă din nou, cu mișcări circulare.8

Compoziția de clătite este pregătită. Toarnă aluatul în tigaia unsă cu puțin ulei, cu ajutorul unui polonic de ciorbă. Așteaptă câteva secunde, iar apoi întoarce clătitele pe partea cealaltă. Când sunt gata, clătitele se servesc pe farfurie. Peste clătite se va turna cremă nutella, moment în care acestea vor fi gata de savurat. Poftă bună.