Trucul prin care păstrezi roșiile proaspete peste iarnă. Ce trebuie să faci, de fapt
Păstrarea fructelor și a legumelor proaspete, chiar și peste iarnă, este un proces important pentru gospodine. Așa că, deși nu este încă momentul, am decis să-ți spunem care este trucul prin care păstrezi roșiile proaspete peste iarnă, și ce trebuie să faci, de fapt, pentru asta.
Conservarea alimentelor pentru iarnă, și nu numai
Conservarea alimentelor se referă la o varietate de tehnici utilizate pentru a preveni deteriorarea alimentelor.
Vezi și: Ce să presari peste roșiile din grădină ca să fie mai dulci. Trucul genial pentru recolta de vară
Printre metodele de conservare a alimentelor se numără punerea în conservă, murarea, uscarea, liofilizarea, fermentarea, vindecarea și congelarea.
Menținerea valorii nutritive, a texturii și a gustului sunt aspecte esențiale ale conservării alimentelor.
Roșiile suculente și coapte sunt un adaos excelent
Roșiile suculente și coapte sunt un adaos excelent la diverse mâncăruri sărate și la câteva dulciuri. Roșiile necoapte vor rezista aproximativ o săptămână pe blat la temperatura camerei și până la două săptămâni în frigider.
Vezi și: Cu ce să stropești roșiile ca să crească mari și suculente. Așa vei avea o recoltă bogată
Cu toate acestea, puteți usca, pune la conservă sau congela roșiile proaspete pentru a le păstra textura și gustul. Pentru orice gospodină, conservarea roșiilor permite să se bucure de rețete delicioase cu roșii pe tot parcursul anului.
așa că, ne-am gândit să iei în considerare trucul cu ajutorul căruia păstrezi roșiile proaspete peste iarnă. Îți vom spune noi ce trebuie să faci, de fapt, pentru asta.
Care este trucul prin care păstrezi roșiile proaspete peste iarnă
Dacă nu ai chef de stat lângă aragaz, mai ales acum când temperaturile se anunță din nou a fi caniculare, există o metodă simplă, mai exact trucul prin care păstrezi roșiile proaspete peste iarnă, care nu necesită fierberea roșiilor.
Ca să iasă ceea ce trebuie, trucul va avea nevoie, pe lângă roșii, de oțet și apă. Concret, ceea ce trebuie să faci, este să spli roșiile foarte bine, iar dacă ai roșii mici nu este nevoie să le tai codițele, ele pot rămâne întregi, dar crestează-le pentru a intra soluția de oțet și apă în interior.
După ce pui aproximativ 1/3 oțet în apă, lasă-le câteva minute în această soluție, până aceasta se dilată în roșii. După, le poți pune pe o tavă, și să le bagi pentru, cel puțin, 20 de minute în congelator.
Apoi, scoate-le și pune-le în pungi sau caserole, cu capac ermetic, și bagă-le din nou la congelator, și gata, ăsta este trucul care te ajută să păstrezi roșiile proaspete peste iarnă, fără fierbere. Baftă la gătit, pe mai departe!