Trucul prin care îți dai seama că pizza nu e de calitate, fără să guști din ea. De acum nu vei mai face alegeri greșite
Bucătarii italieni au dezvăluit trucul prin care îți poți da seama că pizza nu e de calitate. Dacă ești atent la acest detaliu, înțelegi rapid dacă merită să dai banii pe ea sau nu. Nici măcar nu este nevoie să o guști pentru a înțelege dacă este savuroasă sau a fost gătită prost. Iată la ce trebuie să fii atent data viitoare când vrei să cumperi pizza!
Pizza se numără în topul mâncărurilor preferate ale multor oameni. Totuși, nu puține sunt cazurile când comanzi produsul și rămâi dezamăgit de rezultat. Bucătarii italieni, cunoscuți pentru talentul și măiestria lor în a prepara acest fel de mâncare, au explicat cum poți să îți dai seama dacă pizza este de calitate sau a fost gătită prost.
Trucul prin care îți dai seama că pizza nu e de calitate
Trucul prin care îți dai seama că pizza nu e de calitate. Nu este nevoie să guști din pizza pentru a înțelege dacă este bună sau nu. Odată ce analizezi un singur detaliu, va fi suficient pentru a ști dacă merită să stai la rând pentru a o comanda sau dacă trebuie să părăsești restaurantul.
Tot ce trebuie să faci este să analizezi modul în care se topește brânza de pe pizza. Dacă brânza arată ca un ingredient de sine stătător, neintegrat printre celelalte produse de pe blatul de aluatul, probabilitatea să fie de proastă calitate este mare. Bucătarii spun că o pizza gătită profesionist trebuie să aibă brânza topită integrată printre celelalte ingrediente.
De asemenea, dacă topul de brânză are o culoare sau o textură care se află într-un contrast puternic cu restul produselor, bucătarii italieni îți recomandă să nu o achiziționezi. Pizza nu te poate minți, spun ei. Indiciile vizuale sunt foarte importante când vine vorba despre prepararea corectă a acestui fel de mâncare.
Chiar și mirosul dintr-un local poate fi un indiciu al mâncărurilor gătite corect, spun bucătarii profesioniști. Când intri într-un restaurant, aromele răspândite în aer ar trebui să te provoace să vrei să mănânci. Dacă prima reacție îți stârnește suspiciuni, cel mai bine este să îți urmezi instinctul și să nu comanzi pizza de acolo.
Ce înseamnă dacă roșiile sunt uscate sau mozzarella lipsește
Topping-urile sunt foarte importante când vine vorba despre prepararea pizzei. În prezent, există numeroase variante de topping-uri pentru acest fel de mâncare. Totuși, bucătarii italieni spun că cea mai calitativă pizza este cea gătită simplu, respectând instrucțiunile tradiționale.
Nu alege niciodată o pizza care să aibă amestecate bucăți de hot dog și cartofi prăjiți, de exemplu. Acest trend este răspândit, în mod special, în Statele Unite ale Americii. O astfel de pizza nu are nimic de-a face cu preparatul tradițional. Calitatea ingredientelor folosite la gătirea pizzei este crucială.
Un alt truc prin care îți dai seama că pizza nu e de calitate. Poți să îți dai seama dacă pizza este de calitate sau nu în funcție de starea în care se află produsele de pe blatul de aluat. Dacă roșia este prea uscată sau mozzarella aproape nu poate fi identificată, înseamnă că temperatura la care a fost copt produsul nu a fost una potrivită.
Pizza înseamnă stil, spun bucătarii italieni. Totul se rezumă la pasiune, atenție și măiestrie. A găti pizza este foarte simplu. A găti o pizza de calitate nu este însă, chiar atât de ușor. Data viitoare când comanzi acest fel de mâncare, alege ceva care să merite prețul pe care trebuie să îl achiți.