Trucul prin care căpșunele vor rezista mai mult timp în frigider. Secretul pe care trebuie să-l afli și tu

de: Sabina Anastasia
05 06. 2023

Există alimente pe care gospodinele vor să le păstreze în condiții potrivite, pentru o perioadă mai lungă de timp. Fructele pot fi un astfel de exemplu. Află în rândurile de mai jos care este „trucul” prin care căpșunele vor rezista mai mult timp în frigider. Dacă vei proceda astfel, te vei putea bucura mai mult timp de ele.

Cum se recomandă să fie consumate căpșunele, după cumpărare

Când fac cumpărăturile, gospodinele iubitoare de fructe le achiziționează cât mai prospete, pentru se putea bucura o perioadă cât mai lungă de timp de ele. Se întâmplă uneori ca anumite produse, precum căpșunele, să fie la reducere și să prezinte un preț mai mic decât de obicei, circumstanțe în care româncele preferă să le cumpere în cantități mai mari.

Cumpărarea unei cantități mai mari de căpșune poate să ridice probleme, în anumite contexte. Sunt fructe de sezon, care depozitate în medii nepotrivite, se strică rapid. Vestea bună este că poți apela la un „truc” pentru a le prelungi durata de valabilitate. Astfel, le vei putea folosi în diverse deserturi fără să îți faci griji cu privire la calitatea lor.

Dacă vei pune în aplicare acest „truc”, căpșunele vor rezista perfect în frigider. Ce trebuie să știi, ca regulă de bază, este că dacă menții aceste fructe la temperatura camerei, se vor strica imediat. Cel mai bine este să le consumi în ziua în care le-ai achiziționat de la piață, din supermarket sau de la un producător local.

Trucul prin care căpșunele vor rezista mai mult timp în frigider

Nu întotdeauna gospodinele reușesc să consume căpșunele sau să le folosească în diverse deserturi imediat după ce le-au cumpărat. Dacă ești în criză de timp, probabil preferi și tu să cumperi alimentele necesare în cantități mai mari. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de căpșune mai mult timp, fără să se strice.

După ce cumperi căpșunele, spală-le foarte bine, astfel încât atunci când le vei scoate de la frigider să nu fie nevoie să le treci din nou pe sub jetul de apă rece. Le poți mânca cu puțină smântână sau în orice altă combinație dorești sau îți este pe plac.

Există un „truc” pe care trebuie să îl pui în aplicare pentru ca fructele să reziste mai mult timp la frigider, iar acesta se rezumă la folosirea unui ingredient: oțetul. Spală căpșunele cu trei părți de apă și una de oțet. Acesta din urmă le va potența aroma și le va ajuta să reziste în frigider fără să se strice, mai mult timp decât de obicei.