Trucul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Cu ce sa înlocuiești ouăle
Gospodinele încearcă în perioada aceasta a postului de Paște să găsească înlocuitori pentru diverse produse pe care înainte le consumau des. Cei mai pofticioși își doresc să aibă pe masă la micul dejun aceleași preparate pe care le mâncau înainte de restricțiile alimentare, așa că nu doresc să renunțe la omleta de dimineață. Bucătarii profesioniști au soluția simplă pentru acest lucru. Cum o poți face fără ouă? Iată ce ingrediente poți să folosești!
Truc pentru omletă de post: cu ce poți să înlocuiești ouăle?
Majoritatea gospodinelor se confruntă cu probleme în această perioadă din cauza restricțiilor alimentare din timpul postului. Din fericire, există multe variante în zilele noastre pentru produsele de dulce pe care creștinii trebuie să le elimine.
Cei mai pofticioși nu doresc să renunțe la preparatele pe care le consumau înainte mai ales la micul dejun, dar ei trebuie să afle că există variante simple și pentru omletă fără ouă.
Deși pare incredibil de crezut, bucătarii profesioniști au găsit alimentul care să le înlocuiască și în micul dejun. Mai exact, rețetă pentru omletă de post care are la bază tofu simplu sau afumat, în funcție de preferințele familiei.
- Ingrediente
tofu simplu sau afumat, pe care să-l fărâmiţezi cu mâna
2 linguri cu ulei de măsline
o ceapă mică, tăiată mărunt
o jumătate de ardei roşu, feliat subţire
2 ciuperci, feliate subţire (opţional)
roşii uscate, în ulei (opţional)
1/2 linguriţă de turmeric (sau curry)
sare
piper negru
pătrunjel proaspăt sau rucola.
Mod de preparare
Pune câteva picături de ulei de floare sau de măsline într-o tigaie, ulterior călește ceapa după ce grăsimea se încălzește. Adaugă ardeii tăiați mărunt și curățați, iar mai apoi ciupercile pregătite și lasă legumele pe foc pentru cel puțin 2-3 minute. Acum este momentul să te ocupi de ,ouă’ , care vor fi înlocuite de tofu simplu sau afumat.
Încearcă să pasezi foarte bine produsul, iar în cazul în care nu ai putere să faci asta cu mâna, poți apela la o furculiță. Experții îți recomandă să nu utilizezi un robot de bucătărie care să te ajute pentru că tofu nu va avea consistența dorită.
Pentru ca alimentul să fie și puțin moale, încearcă să adaugi smântână de cocos sau chiar câteva linguri din apa în care a stat la murat.
Condimentează compoziția și amestecă totul cu legumele călite. Cel mai bine este să o lași în tigaie pentru cel puțin 4 minute, timp în care amesteci continuu în ea. La final, adaugă peste pătrunjel proaspăt sau rucola și puțin piper proaspăt măcinat.