Trucul pentru cea mai bună cafea la espressor. Secretul ca să iasă cremoasă și cu o aromă intensă

de: Ana Chivu
31 01. 2023

Cu siguranță majoritatea oamenilor adoră să bea cafea. Unii o consumă pentru beneficiile sale, iar alții pentru gustul ei. Mulți însă își doresc o băutură tare care să îi trezească la primele ore, dar și ceva cu multă aromă și extrem de plăcută. Un specialist vine cu trucul pentru cea mai bună cafe la espressor. Sigur nu o să îți mai dorești să îți cumperi de la diverse localuri după ce vei încerca varianta aceasta!

Cum să faci cea mai bună cafea la espressor?

Cei mai mulți oameni abia își pot începe ziua fără o cafea bună. Unii adoră mirosul ei, iar alții nu pot să se trezească înaintea prânzului dacă nu au o astfel de băutură în față. În cazul în care și tu ai investit într-un espressor pentru a-ți face poftele de la primele ore ale zilei, ai în acest articol diverse trucuri care să te ajute să îl utilizezi cu încredere.

Cu siguranță o să te bucuri de acum înainte de o cafea impresionantă, cremoasă și aromată. Este foarte important să folosești o râșniță cu bavuri care funcționează extraordinar de bine și zdrobește boabele de cafea până la o anumită dimensiune. După ce particulele sunt suficient de mici pentru a cădea în bavuri, acestea nu mai sunt zdrobite.

Trebuie să cunoști și că râșnițele cu bavuri sunt la rândul lor de două feluri: râșnițe cu bavuri plate și râșnițe cu bavuri conice. Cu toate astea, specialiștii susțin că doar cele cronice îți oferă mai mult control asupra dimensiunii de măcinare. Pentru a prepara un espresso perfect mai este nevoie să ai grijă la tipul de cafea pe care îl alegi.

Cum trebuie să procedezi?

Cea intens prăjită are o aromă mai profundă, dacă folosești cantitatea exactă. De asemenea, temperatura apei folosite trebuie să fie cuprinsă între 90-95 de grade Celsius pentru ca băutura ta să nu fie amară. Mai mult decât atât, o preinfuzie (udarea cafelei) te va ajuta să ai o cafea cremoasă și foarte delicioasă.

Experții spun că un espresso poate fi savurat așa cum este sau îi poți adăuga spumă de lapte pentru a prepara un latte, cappuccino sau macchiato.

Oamenii care sunt pasionați de cafea spun că un vârf de sare de mare îi oferă un plus și scoate în evidență toată aroma ei. Ai putea să încerci tehnica de mai sus și trucul cu sarea pentru o băutură specială la primele ore ale zilei. Sigur o să simți diferența.