Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Ingredientul de aur pe care îl adăugă bucătării de top
Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Tuberculul de cartof este unul dintre cele mai nutritive și ușor de gătit produse din bucătărie. Cu ajutorul metodelor potrivite de preparare, piureul de cartofi poate fi transformat într-un fel de mâncare foarte aromat. Vezi ce ingredient de aur adaugă bucătarii spanioli în cartofi pentru a ieși gustoși.
Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi
Mâncărurile pe bază de cartofi sunt unele dintre cele mai versatile din domeniul gastronomic. Totul se datorează tuberculului foarte nutritiv și ușor de gătit. Există numeroase rețete de mâncare ce prezintă ca ingredient de bază cartoful. Una dintre cele mai populare dintre acestea este piureul de cartofi.
Piureul de cartofi este foarte răspândit în bucătăria spaniolă. Bucătarii cei mai experimentați din Spania recomandă ca acest fel de mâncare să nu fie cumpărat gata făcut de la supermarket, ci să fie preparat acasă. Astfel, mâncarea va fi și mai sănătoasă, dar și mai gustoasă.
Ingredientul secret pe care să-l pui în piure. Există un ingredient de aur pe care bucătarii spanioli îl adaugă în piure ca să iasă savuros. Dacă vrei ca mâncarea să aibă un plus de aromă, îți recomandăm să încorporezi în ea, pe lângă unt și condimentele tipice, paprika. Poți adăuga orice tip de paprika îți dorești. Poate să fie atât dulce, cât și sărat. Vei descoperi că mâncarea va ieși mult mai aromată decât de obicei.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi ca să gătești rapid piure de cartofi. Dacă urmezi indicațiile bucătarilor spanioli, te vei bucura de o masă cu adevărat delicioasă.
Rețetă rapidă și gustoasă de piure de cartofi
Ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi potriviți pentru piure;
- 2 litri de apă;
- sare;
- 60 grame de unt;
- 100 ml de lapte;
- ulei;
- paprika dulce/sărată.
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert într-o cratiță.
- Se curăță cartofii și se spală sub jetul de apă.
- Se adaugă cartofii în apă, când aceasta începe să clocotească.
- Se lasă cartofii la fiert timp de 30 de minute.
- Se strecoară cartofii de apă, după ce au fiert, și se zdrobesc într-o cantitate foarte mică de lichid în care au fiert (nu se aruncă excesul de apă, fiindcă va fi nevoie de el mai târziu).
- Se topește untul într-un vas de bucătărie și se adaugă în cartofi.
- Se adaugă în compoziția de cartofi laptele și se amestecă până la obținerea unei paste omogenizate.
- Se pune puțin ulei într-o tigaie și se lasă la încins, la flacără mică, pe aragaz.
- Se adaugă paprika dulce/sărată, în funcție de preferințe, în tigaia cu ulei.
- Se lasă paprika în tigaia de pe foc doar pentru câteva secunde și se îndepărtează rapid tigaia de pe flacără.
- Se adaugă uleiul cu paprika în piureul de cartofi și se amestecă.
Dacă piureul de cartofi are nevoie și de alte condimente, le poți adăuga în funcție de gustul tău. Piureul de cartofi va fi gata după ce vei amesteca tuberculii pasați cu uleiul cu paprika. Poți servi mâncarea sub forma unei garnituri sau alături de alte preparate ușoare pentru stomac. Poftă bună!