Vrei să știi secretul celui mai bun piure din lume? Ești unde trebuie, pentru că te vom învăța cum să-l prepari ca la carte, fără cocoloașe. Toată familia va fi încântată de cât de cremos este, iar tu vei primi doar laude. Un ingredient special schimbă tot gustul, de aici și rezultatul perfect al rețetei tale. După ce au fiert cartofii, este momentul să treci la treabă.
Ți-e poftă de ceva rapid, sățios și delicios? Avem o propunere simplă pentru tine: piureul de cartofi. Probabil vei spune că este un fel de mâncare demodat si că deja te-ai plictisit de gustul lui. Ei bine, rețeta de astăzi este diferită. Conține câteva ingrediente care o vor transforma radical. Iată ce trebuie să faci pentru cel mai gustos piure de cartofi.
Dacă iubești cartofii, aceasta este rețeta perfectă prin care te poți bucura de gustul lor. Află cum să faci un piure neted, cremos și delicios de fiecare dată. Servește-l cu sos sau unt deasupra. Va fi o încântare pentru papilele gustative.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Curăță cartofii de coajă și lasă-i în apă cam 30 de minute, pentru a elimina amidonul din ei. Pune-i la fiert într-o oală cu un praf de sare. Când sunt moi, scoate-i din apă și zdrobește-i parțial cu lingura de lemn. Adaugă untul, laptele și parmezanul ras, zdrobind în continuare până când compoziția devine omogenă. Condimentează după gust și amestecă piureul cu lingura.
La final, presară mărarul proaspăt peste piureul de cartofi și servește-l cald alături de friptură, murături sau salată de crudități. Va fi un adevărat deliciu culinar. Prepară și tu această variantă de piure de cartofi, când ești în pană de inspirație sau dacă aștepți niște musafiri care și-au anunțat prezența în timp limitat.
Piureul de cartofi este, în esență, un fel de mâncare ușor, dar am găsit câteva trucuri pentru cea mai bună rețetă: Începe să fierbi cartofii în apă rece, nu fierbinte sau clocotită, deoarece exteriorul se va găti, dar mijlocul rămâne tare și crocant. De asemenea, încălzește untul și smântâna. Poate părea un pas complicat, dar merită. Se vor amesteca mai ușor în cartofii calzi, făcându-i mai cremoși și mai moi.