Trucul lui chef Florin Dumitrescu prea cea mai bună salată de boeuf. Ce face celebrul bucătar cu maioneza și legumele
Florin Dumitrescu a dezvăluit lista ingredientelor pe care le folosește pentru salata de boeuf, precum și modul de preparare a mâncării în cauză. Fostul jurat Chefi la Cuțite apelează la două trucuri, pentru ca rezultatul final să fie unul perfect. Iată cum trebuie să procedezi!
Trucurile lui Florin Dumitrescu pentru salata de boeuf
Florin Dumitrescu este un cunoscut bucătar român, mulți știindu-l de la show-ul culinar Chefi la Cuțite, difuzat pe micile ecrane de postul TV Antena 1. A fost pe prima pagină a ziarelor, în urmă cu câteva săptămâni, după ce a întrerupt colaborarea cu echipa de televiziune de la postul amintit.
Pe lângă aparițiile televizate, Florin Dumitrescu este cunoscut și pentru sfaturile pe care le dă gospodinelor în materie culinară. Bucătarul a împărtășit două trucuri pe care le aplică pentru ca salata de boeuf să iasă ca la carte. Dacă le vei respecta, toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Primul se referă la faptul că legumele se amestecă separat cu maioneza. Prima dată se amestecă murăturile, pentru a oferi gust acrișor preparatului. Ține cont și de al doilea truc – toate ingredientele trebuie să fie reci când se amestecă nu maioneza, pentru ca mâncarea să nu iasă înmuiată.
Citește și: Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru ardeii de post. Ce ingrediente folosește celebrul bucătar
Lista ingredientelor necesare pentru salata de boeuf
- 4 ouă
- 300 grame pulpă de vită fiartă
- 300 grame cartofi fierți
- 150 grame morcovi fierți
- 80 grame mazăre fiartă
- 80 grame gogoșari murați
- 80 grame castraveți murați
- 400 mililitri ulei floarea-soarelui
- 2 linguri muștar
- 1 lămâie
Citește și: Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru ardeii de post. Ce ingrediente folosește celebrul bucătar
Cum prepară Florin Dumitrescu salata de boeuf
- Se pune carnea la fiert, într-o oală de mărime potrivită.
- Se scoate carnea din oală și se lasă la răcit, după fierbere.
- Se curăță, se spală și se pun la fiert legumele întregi.
- Se scot legumele din oală și se lasă la răcit, după care se taie cubulețe.
- Se prepară maioneza, după care se pune la rece, în frigider.
- Se taie carnea în bucăți potrivite cu legumele deja tocate.
- Se amestecă ingredientele și se așează într-un bol de bucătărie.
- Se amestecă fiecare legumă cu maioneza și se așează în vasul de bucătărie.
- Se dă compoziției de legume forma și aspectul dorit.
Salata boeuf, preparată așa cum o face Florin Dumitrescu, este gata. Se poate servi doar după ce este lăsată la rece, în caz contrar legumele înmuindu-se prea tare. Maioneza va avea o aromă grețoasă, dacă preparatul nu va fi păstrat la frigider câteva ore. Se poate servi la masă, alături de aperitive. Poftă bună!