Trucul genial să răcești un suc sau o bere în doar trei minute. Nu ai nevoie de frigider

Trucul genial să răcești un suc sau o bere în doar trei minute. Nu ai nevoie de frigider
Trucul genial să răcești un suc sau o bere în doar trei minute. Nu ai nevoie de frigider

E vară, e caniculă, iar băuturile reci sunt de neînlocuit. Cu toate astea, poate fi dificil să aștepți după o sticlă de suc sau bere să se răcească.

Trucul genial să răcești un suc sau o bere în doar trei minute

Există un truc prin care berea caldă sau sucul ori apa dintr-o sticlă să se răcească rapid, mai ales când ți-e sete și simți nevoia să bei ceva rece.

Tot ce trebuie să faci este să iei un bol sau un lighean mare și să îl umpli cu apă. Pune dozele sau sticlele sub apă, lăsând câțiva centimetri din ambalaj în afară. Adaugă cât de multă gheață poți în apă și apoi un pumn mare de sare.

Sarea coboară rapid temperatura apei, iar ea va ajuta ca lichidul din sticle și doze să se răcească rapid.

Învârte rapid cu mâna apa și sarea pentru ca toată apa să se săreze rapid și să răcească conținutul dozelor sau sucurilor.

Ai grijă să speli sticlele și dozele de apa cu sare în care au stat. Totodată, ar trebui să știi ca dacă consumi sucuri fără zahăr, îndulcite cu aspartam, acest ingredient se descompune la temperaturi înalte.

Dacă lași o sticlă de suc fără zahăr la temperaturi mai mari de 30 de grade, vei obține o băutură cu un gust neplăcut.

Băuturile dulci sau alcoolul nu este recomandat vara. Pe căldurile de foc ai nevoie de hidratare, iar alcoolul și băuturile care conțin zahăr nu fac decât să te deshidrateze.

Dacă totuși vrei să te bucuri de o bere sau un suc, ai grijă să bei o cantitate de apă egală cu cea de suc sau bere consumată.

Adică, la jumătate de doză de bere, încearcă să bei un pahar și jumătate de apă. Acest lucru va preveni deshidratarea și te va ajuta să nu fii mahmur a doua zi.

E bine să eviți tăria atunci când temperaturile de afară sunt insuportabile. Tăria duce alcoolul în sânge mult mai rapid decât berea, așa că s-ar putea să ți se facă rău, mai ales că alcoolul deshidratează și amețește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI