Trucul genial prin care poți curăța vinetele de coajă în câteva secunde

de: Anca Lupescu
14 07. 2021

Salata de vinete este delicioasă, mai ales pe timpul verii, când vinetele apar și sunt proaspete.

Trucul genial prin care poți curăța vinetele de coajă în câteva secunde

În plus, nimic nu bate o salată de vinete de la frigider cu roșii proaspete. Însă coptul vinetelor și mai ales decojitul lor poate deveni rapid un chin.

Cu toate acestea, există câteva trucuri prin care să decojești vinetele foarte ușor și să te bucuri de o salată foarte rapid.

În primul rând, ar trebui să coci vinetele pe un grătar sau pe aragaz, pe o plită de fier. Trebuie lăsate până când coaja lor se carbonizează și devine casantă la atingere.

După ce vinetele s-au copt uniform pe toate părțile, le tai capetele și le învelești în folie de aluminiu și le lași câteva minute învelite.

După aceea, le dezvelești la un capăt și începând de la partea mai groasă a vinetelor, strângi folia până miezul iese prin locul de unde ai tăiat codițele.

Dacă faci asta, miezul vinetelor va ieși perfect prin spațiul creat după tăierea cozilor și nu te vei mai chinui să cureți vânăta de cojițele carbonizate enervante care tot rămân pe miez.

Folosind această metodă, coaja rămâne în folia de aluminiu, în timp ce miezul iese foarte ușor. Singura condiție este ca vinetele să fie foarte coapte pe toate părțile și să te asiguri că sunt bine carbonizate, astfel încât conținutul să iasă ușor.

După ce scoți miezul vinetelo, poți face acest procedeu pe rând la fiecare vânătă sau le poți pune împreună, pui totul într-o sită și lași vinetele la scurs pentru măcar 20-30 de minute.

Trucuri pentru o salată de vinete gustoasă

Este foarte important ca vinetele să fie tocate foarte mărunt, pe un tocător cu un instrument din lemn. Poate fi un cuțit de lemn sau un instrument special pentru tocat vinetele.

În plus, poți adăuga la salată și ardei copți tocați mărunt, pentru o aromă și mai intensă.

Ai grijă să sărezi bine vinetele și să toci ceapa mărunt. De preferat ar fi să folosești o maioneză făcută în casă cu muștar și zeamă de lămâie, pentru ca vinetele să devină mai albe și mai puțin acide.

Un alt truc este să dai ceapa printr-un blender și să o storci de zeamă înainte de a o adăuga în salata de vinete.

Va da o aromă plăcută, fără a deranja prin bucăți prea mari. În plus, pentru că ai stors ceapa, ea nu va fi la fel de puternică precum cea tocată fin.

Dacă ai copt prea multe vinete, poți oricând să le cureți prin acest truc și să le împachetezi în punguțe speciale, apoi să le depozitezi în congelator. Oricând ai poftă, poți dezgheța o porție și o poți pregăti rapid.