Trucul genial pentru un pilaf de casă ca al bunicii. Cum îl obții și tu la fel

de: Ana Chivu
04 11. 2021

Nimeni nu poate rezista unui pilaf bun și făcut ca la carte. Deși pare o rețetă simplă, nu este așa ușor să faci un pilaf exact ca al bunicii. Ce trebuie să faci pentru un prânz care să-ți aducă aminte de copilărie?

Rețetă de pilaf: cum să-ți iasă perfect?

Indiferent de preparatele care mai de care mai speciale care iau cu asalt gastronomia, tot cele simple care aduc aminte de copilărie câștigă inima oaspeților. Deși pare extrem de ușor de făcut, un pilaf ca la carte are câteva trucuri de care trebuie să ții cont.

Poate ai încercat să faci acasă și nu ți-a ieșit la fel ca cel pe care îl mâncai la bunica acasă. Pilaful este considerat simbolul bucătăriei naționale uzbece, iar în Uzbekistan este preparat doar de către bărbați.

Rețeta desigur că diferă în funcție de regiune, dar acesta rămâne la bază la fel. Indiferent de rețeta originală sau de cea rămasă de la bunica, trebuie să respecți câteva reguli. Ai mai jos trucurile de care ai nevoie pentru un preparat de nota 10.

Cu siguranță invitații tăi sau familia vor aprecia aceste bucate. Este de mare ajutor să ai un stoc de pui gata făcut și să servești pilaful cu o bucată de carne. Cei mai mulți preferă să aibă lângă și o porție de murături.

Ce trebuie să faci?

Spală bine orezul – apa trebuie să rămână curată la final, ulterior poți pune totul la fiert.

Nu da morcovul pe răzătoare – spală morcovul și taie-l pe lung pentru a-și lăsa aroma, dar nu pentru a se combina prea mult cu boabele de orez.

Alege vasul potrivit – folosește un vas adânc în care să ai mult spațiu la îndemână precum un ceaun. De asemenea, trebuie să ai grijă să ai și un capac la îndemână care să se potrivească perfect.

Potrivește pilaful cu condimente – adaugă condimente atunci când ceapa, morcovul și carnea sunt la începutul preparării termice.

Nu amesteca orezul cu carnea în timpul fierberii – pilaful se amestecă doar înainte de a fi servit pentru ca fiecare ingredient să-și păstreze totuși magia sa.

Lasă orezul la odihnit – este de preferat să nu-l consumi fierbinte, ci să aștepți măcar 10 minute pentru ca el să se odihnească. În felul acesta vei simți toate gusturile și condimentele adăugate.

Folosește condimente din belșug – este neapărat să utilizezi ardei iute, boabe de chimen și berberis dacă vrei să-l faci după rețeta originală. Dacă nu, este perfect piperul măcinat.