Trucul genial pentru cea mai bună maioneză la salata de boeuf. Când adaugi sucul de lămâie, de fapt

de: Ana Chivu
29 12. 2022

Gospodinele se pregătesc acum de mesele pentru Revelion. Multe dintre ele vor să îmbunătățească acum rețetele de la Crăciun și să prepare oaspeților bucate chiar mai delicioase. Desigur că de la primul fel nu lipsește salata de boeuf care este iubită de toată lumea și mult așteptată în special la Sărbătorile de iarnă. Din păcate, nu toate doamnele știu să cum să facă o maioneză perfectă pentru ea. Cum trebuie să o gătești și care e secretul?

Truc util pentru maioneză: când trebuie să adaugi sucul de lămâie?

Gospodinele au trecut de Crăciunul aglomerat, iar acum se pregătesc de masa festivă de Revelion. Românii adoră sărbătorile de iarnă, iar cei mai mulți abia așteaptă să consume preparatele tradiționale care sunt nelipsite din gospodăriile tuturor.

Majoritatea dintre doamne pun invitaților pe masă: salată de vinete, zacuscă, ouă umplute, mezeluri, brânzeturi, tobă, cârnați de casă, dar și salată boeuf. Deși pare ușor de făcut, cea din urmă are nevoie de atenția ta. Ingredientele trebuie să fie de calitate și fierte exact cât trebuie, dar mai ales maioneza să fie una aromată și delicioasă.

Nu toate gospodinele știu să facă în casă un sos perfect pentru ea. Desigur că poți opta pentru maioneza din comerț, dar cu siguranță cea preparată de la zero este varianta cea mai bună.

Nu trebuie să te mai gândești că este nevoie să o iei de la capăt după ce se taie. Există câteva ingrediente care pot salva un sos nereușit. Mai exact, este vorba despre sucul de lămâie. Trebuie însă să știi momentul în care se adaugă.

Cum trebuie să procedezi?

  • Ingrediente pentru maioneză:

2 gălbenuşuri de ou (proaspete sau fierte sau unul proaspăt și unul fiert)
1 linguriţă muştar
1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)
250 ml de ulei
un praf de sare

  • Mod de preparare

Pune gălbenușurile de ou la temperatura camerei crude sau fierte alături de sucul de lămâie încă de la început. Adaugă un praf de sare și începe să adaugi uleiul puțin câte puțin. Amestecă pe tot parcursul procesului și nu uita să verifici textura cu o lingură de lemn. Continuă să pui ulei până când termini cantitatea, ulterior adaugă și muștarul.

Pentru o aromă mai specială, bucătarii amestecă în compoziție fâșii de hrean, piper negru sau alb, boia afumată iute sau dulce și puțin usturoi zdrobit. Poți face sosul chiar la un robot special de bucătărie care o să îți salveze mult timp.