Trucul genial pe care l-a folosit o femeie pentru a avea căldură în casă. Nu a plătit mai mult la factură

de: Bișinicu Andreea
05 01. 2023

Odată ce temperaturil scad, iar facturile la căldură cresc tot mai mult, oamenii încearcă să găsească tot felul de soluții utile pentru a se încălzi, cu un buget redus, în această iarnă. O internaută a împărtășit modul inteligent în care își ține locuința caldă, folosindu-se de un truc ce durează doar cinci minute pentru a fi pus în aplicare.

Ce poți face pentru a avea căldură în casă, fără să dai drumul la centrală

În plin sezon rece, românii se plâng de creșterea alarmantă a facturilor la energie electrică și gaze, motiv pentru care caută tot felul de soluții ieftine și eficiente, pentru a reuși să se încălzească în propriile locuințe.

O utilizatoare de pe TikTok a dezvăluit un truc genial care a devenit viral în doar câteva ore. Creatorul de conținut a câștigat peste 13.000 de aprecieri pentru sfaturile ei despre cum să păstrezi căldura în casă, fără să ți se mărească facturile la gaze și curent.

Sfatul ei este să folosește o tijă de tensiune pentru a pune o perdea în spatele ușii de la apartament. În acest fel, vei ajuta la menținerea căldurii în interiorul căminului, femeia spunând că acest truc ar funcționa atât de bine, încât nu ar trebui să pornești încălzirea prea des, în ultimele două luni de iarnă.

„Încă un truc dacă nu ai încălzirea pornită iarna asta. Unul dintre obiectivele principale este prevenirea pierderilor de căldură cât mai mari.

Una dintre modalitățile prin care facem acest lucru este să punem o perdea în fața ușii de la intrarea în casă, după cum puteți vedea.

Aceasta este doar o șină extensibilă pentru pierdea de duș pe care am pus-o acolo. Nu trebuie să forezi sau altceva. Perdeaua în sine era de aproximativ 30 de lire sterline și asta pentru că merge de la tavan până la podea, dar asta este. Terminat.

Acestea sunt grozave dacă locuiești ca noi, cu o ușă care duce la o scară care este adesea foarte rece. Dar sunt foarte bune și dacă locuiești cu o ușă care da direct pe stradă.”, a scris femeia pe TikTok, potrivit The Sun.

Citește și Greșeala uriașă care crește factura la căldură cu 25% pe lună. Secretul care te ajută să economisești

Ai nevoie doar de o perdea simplă

Fanii creatorului de conținut au fost încântați de metoda ingenioasă propusă de către ea și nu au pierdut timp prețios, încercând deîndată trucul propus de femeie:

„Dintre toate lucrurile pe care am încercat să păstrăm căldura înăuntru în timp ce suntem aici, acesta cred că a avut cel mai mare impact asupra temperaturii din apartamentul nostru.

Simțim imediat dacă am uitat să-l închidem.

În prezent sunt zero până la două grade afară, locuiesc în Scoția și încă nu am pornit încălzirea anul acesta.

Bunica mea a avut întotdeauna o perdea peste uşă şi încă o are. Ea a inspirat-o pe a noastră.”, au scris internauții.

Perdelele respective pot fi cumpărate online sau din magazinele fizice de bricolaj. Internauților le-a plăcut hack-ul ușor prezentat de americancă, videoclipul câștigând peste 6.100 de aprecieri și 129.000 de vizualizări.

Citește și Trucurile care te ajută să economisești sute de lei pe lună dacă ai boiler în baie. Ce setare trebuie să faci neaparat