Trucul genial la care poți folosi prosopul de hârtie din bucătărie. Te ajută să faci economie la bani lunar

de: Bișinicu Andreea
16 03. 2023

Pe lângă faptul că sunt ajutorul nostru de nădejde în bucătărie, prosoaple de hârtie sunt mai versatile decât ai putea crede, susțin internauții. Fie că ștergi suprafețele din casă, absorbi excesul de ulei de pe preparatele culinare sau formezi șervețele, iată câteva trucuri geniale pe care le poți pune în practică, utilizând hârtie prosop.

Cum menții legumele proaspete cu hârtia prosop

Hârtia prosop este extrem de eficientă în gospodăria oricărei persoane. Pe lângă faptul că se poate folosi în loc de șervețel, aceasta te ajută să prelungești durata de viață a legumelor, menținându-le proaspete pentru mai mult timp.

De fiecare dată când cumperi fructe și legume de la piață, alimentele sunt de obicei vidate în pungi de plastic. În încercarea lor de a le conserva, gospodinele iau mâncarea ambalată și o depozitează în sertarele frigiderului.

După un timp, legumele se strică și nu ne mai putem înfrupta din ele. Din fericire, există câteva trucuri domestice geniale care ne vor permite să le prelungim durata de valabilitate pentru mai mult timp.

Ei bine, acest lucru se poate schimba radical. Tot ce trebuie să faci este să înfășori fundul sertarului din bucătărie cu prosoape de hârtie înainte de a pune legumele acolo.

Apoi, vei înlocui prosopul de hârtie de fiecare dată când introduci un nou lot de produse, pentru ca ele să rămână proaspete pentru mai mult timp.

Un alt truc genial este să pui un sul de hârtie prosop în frigider și să-l lași acolo peste noapte. Vei observa că a doua zi de dimineață acesta va fi complet ud, semn că a atras toată umezeala din refrigerator.

Citește și Cum să păstrezi salata proaspătă mai mult timp în frigider. Trucul genial prin care rezistă și 3 săptămâni

Sfaturi pentru a-ți păstra legumele proaspete

Nutriționistul Estefanía Beltrami îți explică, în detaliu, ce trebuie să faci ca să ai parte de produse proaspete pentru cel puțin încă o săptămână:

  • Vei spăla legumele sub un jet de apă, pentru a îndepărta toate resturile de murdărie.
  • Legumele se lasă la înmuiat într-un recipient cu un litru de apă. Pentru dezinfectarea alimentelor, specialiștii recomandă adăugarea a trei picături de clor (pentru fiecare litru de apă).
  • Se lasă la macerat preț de jumătate de oră.
  • Trebuie să scurgi foarte bine legumele, după ce a trecut timpul. Dacă aveți o centrifugă, vă va fi de mare ajutor sau, altfel, folosiți un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala.
  • La final, depozitați legumele într-un recipient mare. Folosește un prosop de hârtie și șterge bine de tot legumele.

Citește și Ingredientul banal care elimină instant petele galbene de pe husele transparente de telefon. Vor fi ca noi în câteva secunde