Trucul genial care te scapă de mirosurile urâte de la canalizare în baie sau bucătărie. Uită de bicarbonat și oțet

Trucul genial care te scapă de mirosurile urâte de la canalizare în baie sau bucătărie. Uită de bicarbonat și oțet
Trucul genial care te scapa de mirosurile urate de la canalizare în baie sau bucatarie. Uita de bicarbonat si otet

În instalațiile sanitare mai vechi, cauza mirosurilor urâte de la canalizare apar atunci când lipsește apa circulantă. Gospodinele au descoperit câteva trucuri geniale folosind remedii naturale pentru a scăpa de izurile înțepătoare de canalizare din baie sau bucătărie. Ai nevoie doar de trei ingrediente.

Cum scapi de mirosul neplăcut de canalizare din baie

Mirosurile înțepătoare de la canalizare pot dispărea în doi timpi și trei mișcări, dacă folosim câteva ingrediente pe care le avem chiar la noi în gospodărie.

Uită de prafurile și soluțiile chimice din comerț. Cu toții știm faptul că bicarbonatul de sodiu și oțetul fac minuni pentru casa ta, inclusiv pentru a neutraliza izurile neplăcute din canalizare.

Cu toate acestea, trucul genial pe care-l poți folosi, fără probleme, este să torni 2,5 sau 3 litri de înălbitor în scurgere, înainte de a merge la culcare. Lasă înălbitorul să acționeze peste noapte și vei observa cum mirosurile neplăcute vor dispărea din canalizarea de la baie.

De asemenea, poți face un amestec din 100 de grame de sare grunjoasă și 100 de grame de acid citric, pe care le vei amesteca și turna în canalizare. După câteva ore, mirosul urât va dispărea.

Curăță scurgerea de la chiuvetă folosind detergent lichid de vase

Un alt ingredient pe care-l poți folosi pentru a igieniza canalizarea de la baie sau bucătărie, în afară de oțet și bicarbonat de sodiu, este să pui apa clocotită și un pumn de sare. După câteva ore, vei scăpa, cu siguranță, de izurile din scurgere.

Atunci când chiuveta de la bucătărie provoacă anumite mirosuri neplăcute, cauza principală ar putea fi resturile de mâncare rămase în țevi.

În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să luați o cană de apă clocotită și să o amestecați cu detergent de vase. Turnați lichidul în scurgere și lăsați să acționeze aproximativ treizeci de minute. Detergentul de vase și apa ar trebui să elimine resturile. Nu doar asta, soluția va parfuma canalizarea.

Un alt truc presupune să folosim o cană de oțet, trei litri de apă fiartă și jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, pentru ca problemele tale să dispară. Începeți prin a turna pulberea albă pe canalizare, apoi turnați oțetul, într-un ritm alert, dar nu tot deodată.

Soluția se lasă să acționeze timp de câteva minute, până când va fierbe apa. După 5-10 minute, turnați toată cantitatea de apă fiartă pe canalizare. În final, dați drumul la robinet și lăsați apa rece să curgă timp de câteva secunde.