Trucul genial care te scapă de mirosul de varză murată din butoi. Puține gospodine îl cunosc

de: Năstase Mirabela
02 08. 2022

Trucul genial care te scapă de mirosul de varză murată din butoi. Puține gospodine îl cunosc. Eliminarea mirosului de varză murată din butoi este o preocupare constantă, înainte de a pune murături în el. Însă deși spălat, butoiul de varză își mai menține mirosul. Există ceva de făcut în acest sens.

Trucul genial care te scapă de mirosul de varză murată din butoi

Butoiul de varză trebuie pregătit înainte de a pune varza la murat. Deși vasul este spălat bine, mirosul de varză murată se menține încă. Dacă folosești bicarbonatul de sodiu, acesta te poate ajuta să scapi de mirosul din butoiul de varză. Bicarbonatul de sodiu este, de altfel, foarte recomandat în diverse activități ce țin de gospodărie, dar nu numai.

Astfel, gospodinele pot apela cu ușurință la acest truc, mai ales că toamna, sezonul murăturilor, se apropie. Bicarbonatul de sodiu se folosește deci atât pentru păstrarea murăturilor, cât și pentru igienizarea butoiului în care acestea se pun. Înainte de pune varza la murat, poți să folosești bicarbonatul de sodiu, însă după acest procedeu murăturile vor deveni extrem de gustoase.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul poate îndepărta mirosurile neplăcute. Astfel, mirosurile de ceapă și de usturoi de pe mâini se pot îndepărta cu ajutorul său. Gospodinele mai au însă și alte motive ca să folosească acest ingredient.

Recipientele din plastic se curăță destul de greu de obicei. Dacă acestea sunt înmuiate în soluție de bicarbonat de sodiu, ele pot fi reîmprospătate. Curățarea blenderului poate fi dificilă, dacă nu sunt scoase cuțitele. Dacă umpli blenderul cu apă și adaugi o jumătate de linguriță de bicarbonat și soluție de vase, el se va curăța. Trebuie doar să pornești blenderul câteva secunde.

Cuptorul cu microunde nu se curăță foarte ușor, iar unele mirosuri pe care le reține pot deveni deranjante în timp. Dacă dizolvi două linguri de bicarbonat de sodiu, într-o farfurie, apoi pui farfuria în cuptorul cu microunde, îl poți porni trei minute și apoi îl poți șterge cu un burete.

De altfel, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cei mai buni odorizanți naturali, iar asta datorită formulei sale chimice neutre. Rezultatele sale asupra țesăturilor mirositoare, cum ar fi covoarele și saltelele, dar și altele, îl fac să fie un ingredient extrem de utilizat. O textură apropiată de cea a bicarbonatului de sodiu este și cea a amidonului de porumb. Și acest ingredient poate fi utilizat cu succes pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.