Trucul francezilor pentru cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ingredientul special folosit în restaurantele din Paris
Nu există răsfăț mai frumos în zilele friguroase decât o băutură caldă aromată, iar ciocolata rămâne în topul preferințelor oamenilor. Dacă vrei să te bucuri de ea altfel, tebuie să încerci trucul francezilor pentru cea mai delicioasă ciocolată caldă. Îți dezvăluim care este ingredientul special folosit în restaurantele din Paris.
Trucul folosit de francezi pentru cea mai delicioasă ciocolată caldă
Îți vei fermeca familia și prietenii cu această rețetă extraordinar de simplă. Pentru a o prepara, vei avea nevoie doar de trei ingrediente. Băutura va fi perfect de savurat într-o dimineață de weekend, cu iubitul sau iubita, familia, prietenii, dar și în serile geroase, când vrei să te bucuri de câteva momente de liniște, citind sau uitându-te la televizor.
În plus, ingredientele sunt ușor de găsit, este posibil să le ai și acum în dulapuri, cămară și frigider. Dacă vrei un plus de savoare, poți adăuga frișcă, scorțișoară sau orice alt condiment preferi.
Ingredientul special folosit în restaurantele din Paris, trucul francezilor pentru cea mai delicioasă ciocolată caldă, este…ciocolata! În locul pulberii, aceștia folosesc bucăți tocate mărunt.
Îți prezentăm rețeta, pas cu pas, în rândurile de mai jos.
Ingrediente
- 500 de mililitri de lapte
- o lingură de zahăr brun
- 130 de grame de ciocolată semi-dulce tocată mărunt (se recomandă cele cu o concentrație de cacao de 70%)
Citește și: Secretul celor mai bune clătite cu ciocolată. Aşa ies ca la restaurant, ingredientul care schimbă tot
Mod de preparare
Ca prim pas, se încălzește laptele într-o crăticioară. Când este cald, se adaugă ciocolata tocată mărunt și se amestecă bine până când se topește. În timpul operațiunii, ai grijă ca laptele să nu se verse.
Se lasă la gătit, pe foc mic, în jur de trei minute, în timp ce se amestecă în mod continuu. Atenție, lichidul nu trebuie să ajungă să fiarbă.
Se adaugă apoi zahărul, însă acest ingredient este, de fapt, opțional. Dacă nu îți dorești ca băutura să fie foarte dulce și vrei să te bucuri doar de aroma dată de ciocolată, poți sări peste acest pas.
Ciocolata caldă, preparată ca în cafenelele din Paris, este gata! Se servește în căni cât este încă fierbinte. În funcție de preferințe, poți adăuga frișcă, scorțișoară sau alte condimente.