Trucul eficient care îmbunătățește coacerea produselor de patiserie. Așa vei proceda de acum înainte
Majoritatea oamenilor sunt îndrăgostiți de produsele de patiserie, deși nutriționiștii recomandă să le consumăm cu moderație. Pe unele dintre ele le găsim acum la frigiderele din supermarket-uri în formele dorite pentru a le pune doar la cuptorul nostru de acasă pentru câteva zeci de minute. Ele sunt preferate în special dimineața când toată lumea e pe fugă sau la o gustare de la prânz. Ce trucuri eficiente pentru coacerea lor trebuie să știe toată lumea? Cu siguranță vei proceda astfel de acum încolo.
Truc pentru coacerea produselor de patiserie: cum trebuie să procedezi?
Procesul de preparare al produselor de patiserie pare unul foarte simplu la prima vedere. Dacă le faci de la zero trebuie să amesteci ingredientele, să le torni în forme și să le bagi la cuptor pentru gătit.
Din păcate, în practică lucrurile se complică. Aluatul poate să facă multe cocoloașe, poți să arzi ceea ce alegi să prepari sau poți să nu dai un gust potrivit. Primul sfat este să citești cu atenție rețeta și să nu te grăbești.
Orice fel de mâncare poate fi distrus foarte ușor din cauza omiterii unui singur pas sau al unui ingredient. Dacă alegi să te folosești de produse de patiserie deja făcute și înghețate, nu uita să fii atent la gradele folosite și să le supraveghezi pe toată durata coacerii.
Al doilea pas este să ții evidența temperaturii. Nu seta o temperatură aleatorie pe care tu o crezi potrivită. Se poate întâmpla ca în acest scenariu mijlocul să fie nefăcut și pe margine să fie ars aluatul. Un al sfat este să acorzi atenție ingredientelor.
Nu trebuie să faci asta
Dacă rețeta specifică ciocolată neagră cu o anumită cantitate de cacao în compoziție, atunci nu trebuie să înlocuiești cu o ciocolată cu lapte.
De asemenea, este necesar să bați bine albușurile și untul. Textura lor este foarte importantă pentru preparatele de patiserie. Ele sunt puternic influențate de aceste ingrediente.
Trebuie neapărat să răcești produsele coapte înainte de a le tăia. Lasă totul la rece înainte să le feliezi sau să le dai cu zahăr pudră ori să le servești cu dulceață.
Mai mult decât atât, nu trebuie să uiți de hârtia de copt. Întinde o foaie de pergament pe tava pe care urmează să o folosești chiar după ce ți-ai scos ingredientele necesare pe blatul de gătit. Aceasta te va ajuta ca produsele să nu se lipsească sau să se ardă.