Trucul care te ajută să cumperi un brad bun. Așa te asiguri că nu iei țeapă pe banii tăi
Care este trucul care te ajută să cumperi un brad bun. Este un truc simplu dar de foarte mare ajutor, pentru că așa te asiguri că nu iei țeapă pe banii tăi. Pentru bradul de Crăciun, o atenție deosebită se acordă nu doar împodobirii lui, ci și alegerii. Trebuie să te asiguri că el va rămâne proaspăt și verde pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.
Trucul care te ajută să cumperi un brad bun
Trucul care te ajută să cumperi un brad bun de Crăciun este să îl scuturi atunci când îl alegi. Dacă în urma scuturării cad multe ace de pe el, atunci înseamnă că este deja uscat și ar trebui să te îndrepți către altul, dacă vrei să îl ai toată luna decembrie.
Dacă acele frunzulițe aciculare nu cad de pe el în număr mare, înseamnă că bradul este numai bun de cumpărat și de împodobit. Bradul de Crăciun s-a scumpit anul acesta, chiar și cu 30%, iar asta din cauza efectelor inflației care se resimt la mai toate prețurile. Așadar, asigură-te că faci cea mai bună alegere.
Când se împodobește bradul de Crăciun
Decorarea bradului de Crăciun este una dintre cele mai iubite tradiții din sezonul rece, dar puține persoane respectă data la care ar trebui ținut acest obicei.
Deși acum oamenii obișnuiesc să decoreze bradul atunci când găsesc timp liber, ei bine, tradiția spune că există o anumită dată pentru asta, mai exact în Ajunul Crăciunului, adică în seara de 24 decembrie. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii împodobeau bradul în jurul acestei date. Împodobirea bradului culminează cu steaua sau îngerul din vârf, acestea simbolizând îngerii și steaua de la Betleem.
Bradul de Crăciun se așază într-un loc special al casei, însă cel mai potrivit ar fi într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură, precum un șemineu sau calorifer. Și instalația pe care o folosești este importantă, iar cea mai recomandată este instalația cu becuri LED, deoarece acestea nu generează căldură. Aceste instalații sunt, de altfel, și mai ieftine.
O variantă a bradului de Crăciun este și bradul din plastic, care poate fi împodobit în fiecare an. Beteala, globulețele, dau viață bradului, astfel că tradiția este îndeplinită.
Tot tradiția spune când trebuie despodobit bradul de Crăciun. Deși mulți aleg să țină bradul până în prima zi de după Revelion, trebuie să știi că bradul de Crăciun poate fi păstrat până după 7 ianuarie, atunci când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul.