Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Toți florarii îl folosesc

de: Năstase Mirabela
20 06. 2022

Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Aceste flori sunt în topul preferințelor românilor, întrucât se găsesc într-o varietate de culori și sunt ușor de îngrijit. Însă dacă vrei să ai mușcate frumos înflorite la fereastră, ai putea apela la un truc extrem de util, cunoscut doar de florari iscusiți.

Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat

Deși mușcatele nu sunt niște flori pretențioase, există și în cazul lor anumite sfaturi care se pot urma pentru a le menține cât mai sănătoase și mai frumoase. Spre exemplu, un prim sfat ar fi să le oferi spațiu suficient în ghiveci, pentru ca ele să se dezvolte. Rădăcinile mușcatelor nu trebuie deci să iasă prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, iar grădinarii recomandă ca ele să fie puse numai în jardiniere sau în ghivece spațioase, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei.

Un alt sfat pentru ca mușcatele să înflorească este acela ca ele să fie puse, obligatoriu, la lumină. Lipsa luminii le poate face o pradă ușoară pentru boli. Însă trebuie să ai în vedere totuși ca soarele să nu fie arzător, întrucât le va afecta, motiv pentru care se recomandă plasarea lor în locuri ferite de bătaia directă a soarelui, în zilele toride de vară.

Trucul pentru ca mușcatele să înflorească este de a adăuga un îngrășământ lichid în apa de udat, în intervalul aprilie-septembrie. Trebuie să ții cont și de faptul că în perioada de înflorire abundentă, fertilizarea se face o dată pe săptămână, însă se ține cont și de recomandarea producătorului fertilizantului ales. Cel mai potrivit în acest caz este un îngrășământ special pentru mușcate.

Înmulțirea mușcatelor prin butași

Pentru a avea mai multe flori, de diverse varietăți, o altă recomandare este cea în privința înmulțirii mușcatelor. Înmulțirea mușcatelor prin butași este cea care îți asigură mai multe flori, de diverse varietăți.

Astfel, pentru înmulțirea mușcatelor prin butași se recomandă prelevarea butașilor tot timpul anului și amplasarea lor în pahare cu apă sau în diferite substraturi de înrădăcinat. Se recomandă, de asemenea, recoltarea butașilor de la plantele viguroase și sănătoase, care au avut creșteri bune.

Recoltarea acestor butași se face cu ajutorul unei foarfeci horticole sau cu ajutorul unui briceag de altoit, bine ascuțite, pentru ca planta să nu fie rănită în acest proces. Butașii recoltați trebuie să conțină minimum 3-4 frunze.

Butașii se pun în recipiente diferite, care trebuie marcate pentru a nu se pierde vreo specie. Apoi, ei trebuie lăsați 10-15 minute, pentru a se usca tăietura. Se umplu apoi cu ghivecele cu pământ uscat și se umezesc. Butașii sunt transferați în pământ, iar ghivecele se pun la un loc cald și luminos.