Trucul care îți curăță fără efort friteuza cu aer cald. Ai nevoie de un ingredient ieftin și genial

de: Ana Chivu
18 01. 2023

Din ce în ce mai multe gospodine au început să aibă în bucătăria lor friteuză. Aceasta este de mare ajutor atunci când doamnele au o limită de timp pentru a face prânzul copiilor. De asemenea, obiectul este și aparatul electrocasnic preferat al celor mici pentru că aici pot fi gătite bucăți de pui ca la fast-food sau cartofi prăjiți delicioși, dar mai sănătoși. Cum trebuie curățată o friteuză cu aer cald? Ai nevoie doar de un ingredient ieftin pe care s-ar putea chiar să îl ai în casă.

Truc pentru gospodine: ingredientul cu care să îți cureți friteuza fără efort

Friteuza cu aer cald este de mare ajutor pentru doamnele din zilele noastre. Multe gospodine o folosesc mai ales atunci când sunt în criză de timp și micuții trebuie să se întoarcă de la școală. Acest aparat electrocasnic este și preferatul tuturor pentru că îl el se pot face rapid diverse tipuri de alimente care să fie crocante în exterior și zemoase în interior.

Bucătarii de duminică pun în friteuză bucăți de pui care să iasă chiar mai bune decât la fast-food sau diferite legume presărate cu parmezan și puțin ulei de măsline. Trebuie să ai doar de puțină imaginație și cu siguranță vei reuși să faci în ea cea mai bună masă de prânz sau cină.

Cu toate astea, problemele intervin atunci când aparatul trebuie spălat. Acesta are un suport incomod care nu te lasă să îl cureți așa cum îți dorești. Specialiștii au venit acum o metodă simplă, ieftină și rapidă pentru a-ți ușura viața. Pune bicarbonat de sodiu și apă minerală în friteuză.

Pornește electrocasnicul preț de 5 minute, ulterior varsă lichidul format în care vei observa toată grăsimea lăsată de la mâncare și chiar mici fâșii de alimente care s-au făcut prea tare și au rămas prinse de suport. Acum nu trebuie să mai cheltui bani pe diverse produse scumpe din supermarket-uri sau să te străduiești ore întregi pentru a o curăța.

Trucuri pentru friteuza cu aer cald

Preîncălzește friteuza când pregătești carne: dă drumul aparatului cu cel puțin 10 minute înainte să pui carnea pentru ca exteriorul să iasă crocant așa cum îți dorești.

Întoarce alimentele la jumătatea timpului: curenții de aer fierbinte trebuie să învăluie bine alimentele, așa că la jumătatea procesului întoarce produsele tale preferate.

Nu pune alimente pline de apă în friteuză: specialiștii susțin că este ideal ca toate alimentele să fie scurse înainte să fie băgate în aparat.