Trucul bunicii care scoate zgârieturile și petele de pe parchet. Așa nu trebuie să îl schimbi și faci economie
Atunci când ne mutăm la casă nouă sau renovăm locuința în care stăm deja, ne dorim să păstrăm îmbunătățirile pentru cât mai mult timp nedeteriorate. Iar parchetul este cel mai expus la degradare. Însă nu te îngrijora, avem o soluție foarte simplă pentru zgârieturile și petele de pe el.
Trucul simplu pentru scoaterea petelor și a zgârieturilor de pe parchet
În gereneal, parchetul este de mai multe tipuri, iar în funcție de calitatea sa acesta se poate zgâria mai ușor sau mai greu. Cel care mai rezistent la urmele de folosință este cel de trafic intens și este recomandat dacă știți că în camera unde îl montați se circulă foarte des cu încălțăminte dură. Dar vine și cu dezavantaj: prețul destul de mare.
Astfel mulți aleg parchetul normal, fără un grad ridicat de protecție. În acest caz, parchetul poate fi expus unui risc mult mai mare de deteriorare. Și nu puține au fost cazurile când mutatul unui corp de mobilă sau simpla deplasare a unei măsuțe pe roți l-au zgâriat. Însă putem remedia acestă problemă cu ajutorul unor produse naturale.
Așa cum am spus, tipul de suprafață pe care urmează să o tratăm este delicată, iar asta însemană că trebuie să acorzi atenție alegerii produselor. Astfel, pe lângă produsele specifice pe care le găsim în magazine, putem să folosim și unele făcute de noi din ingrediente naturale.
Soluția pe care o poți folosi și tu este extrem de simplu de pregătit, iar un avantaj major este acela că poate fi păstrată timp îndelungat și reutilizată la nevoie.
Citește și: „Trucul genial pentru a curăța cada îngălbenită, fără înălbitor. Rezolvi problema în 10 minute”
Ce ne trebuie:
- 60 g ceară de carnauba (ceară naturală obținută din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ în Brazilia. Ceara poate fi cumpărată din magazine),
- 40 g ceară de albine
- 200 g ulei de in
- 100 ml de vodcă
- ulei esențial
Cum se prepară:
Răzuiește cele două tipuri de ceară, după care amestecă-le cu ulei de in și topește-le la bain-marie. Scoate recipientul de pe foc, adaugă vodca și câteva picături de ulei esențial de lavandă sau lămâie. Apoi transferă amestecul într-un recipient de sticlă și lăsă-l să se solidifice în frigider înainte de utilizare.
Aplicarea sa pe parchet este foarte ușoară. Necesită doar o pensulă cu care trbuie să întinzi amestecul pe suprafețele zgâriate. Îndepărtarea urmelor și a zgârieturilor nu a fost niciodată mai ușoară datorită acestui remediu natural.
Citește și: „Trucul genial pentru a dezinfecta periuța de dinți. Nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu sau oțet”