Trucul banal prin care vezi dacă un avocado este copt. Așa nu vei mai greși vreodată

de: Sabina Anastasia
29 08. 2022

Cum poți alege cel mai bun avocado pentru consum? Este o întrebare pe care probabil ți-ai pus-o și tu când ai mers la cumpărături. Trebuie ținut cont de faptul că fructele proaspete de avocado nu se coc în copacul propriu-zis, ci abia după ce au fost recoltate. Acestea își pot schimba culoarea când încep să se înmoaie, însă nu indică întotdeauna faptul că fructul a ajuns la maturitate. Cum îți dai seama dacă un avocado este copt poți afla în rândurile ce urmează.

Care fruct de avocado este cel mai proaspăt

După cum am precizat deja, avocado nu se coace direct în copac, ci abia după ce fructul este recoltat. Un fruct proaspăt este unic față de alte soiuri recoltate anterior prin culoarea verde-închis pe care o prezintă.

Când sunt coapte, fructele pot să fie aproape negre. Deși nuanța învelișului exterior poate să te ajute să selectezi cel mai proaspăt avocado dintr-o ladă, aceasta nu este întotdeauna și un indicator al maturității fructului.

Maturitatea fructului de avocado este dată de consistența sa. Culoarea poate fi uneori înșelătoare. Iar asta din pricina faptului că procesul de coacere poate să aibă loc într-un ritm variabil, adică independent de culoare.

Dacă vrei să alegi cel mai bun avocado pentru consum când mergi la supermarket, ține cont de trucurile prezentate în rândurile următoare. Află cum poți să alegi corect avocado și cum îți dai seama că fructul este copt.

Când mergi la magazin și analizezi mai multe fructe avocado proaspete, verifică nuanța cojii acestora. Dacă un fruct prezintă un înveliș exterior mai închis la culoare decât celelalte, cel mai probabil este mai copt decât cele cu coajă verde deschis. Verifică, de asemenea, și prezența crestăturilor mari pe coajă. Acesta poate fi un semn că fructul a fost lovit.

Cum îți dai seama dacă un avocado este copt

Fructul de avocado copt va ceda la presiunea fermă și ușoară din palma clientului. Strânge ușor, fără să folosești vârfurile degetelor, pentru a observa cum se comportă fructul. Atenție! Fermitatea fructului nu înseamnă neapărat că acesta este copt.

Dacă fructul de avocado nu cedează la presiunea ușoară a mâinii, specialiștii consideră că este încă ferm. În astfel de circumstanțe, fructul va fi copt în câteva zile. Avocado proaspăt, ferm și necopt va avea o culoare verde strălucitor.

Dacă vrei să cumperi un avocado ferm, fă acest lucru în aproximativ patru, cinci zile. Păstrați întotdeauna fructul de avocado la temperatura camerei. Nu în ultimul rând, dacă vrei să grăbești procesul de coacere al fructului, pune-l într-o pungă cu un măr sau cu o banană, potrivit Fresh Avocados.

Citește și: Cu ce se mănâncă avocado. Poate înlocui cu succes maioneza sau margarina

Dacă avocado cedează la presiunea fermă și ușoară a mâinii, înseamnă că este copt și gata de consum. Fructul poate să aibă o culoare mai închisă, însă aceasta poate varia. În astfelde situații, cel mai bine este să te ghidezi după senzație, mai degrabă decât după culoare. Fructul trebuie să fie ușor moale și trebuie, de asemenea, să fie consumat în același zi sau, cel puțin, în următoarele două zile după cumpărare.