Trucul banal prin care scoți hormonii din carnea de pui. E atât de simplu, cum trebuie să procedezi

de: Bișinicu Andreea
06 04. 2022

În zilele noastre, păsările sunt hrănite cu hormoni, antibiotice și furaj combinat, pentru a rezista cât mai mult pe rafturile magazinelor. Atunci când cumperi carne de pui din supermarketuri, este foarte important să ții cont de anumite trucuri geniale care te ajută să scoți hormonii din produsul alimentar.

Cum scoți hormonii și antibioticele din carnea de pui

Carnea de pui este preferata românilor, datorită faptului că este slabă în calorii și se poate prepara rapid, fiind extrem de versatilă și gustoasă, în același timp.

Atunci când mergi la magazin, alimentară sau supermarket să cumperi carne de pui, te îngrijorezi ca produsul să nu conțină anumite substanțe ce ar putea dăuna organismului tău.

Ei bine, gospodinele au găsit trei modalități ideale prin care te poți asigura că puiul achiziționat din supermarket este tocmai bun de gătit și mâncat.

Nu folosi bulion când fierbi carnea de pui

Primul truc genial constă în faptul că nu este indicat să folosești bulion atunci când fierbi puiul, deoarece toate toxinele din carne ies la suprafață atunci când sunt eliminate în apă. Acesta este motivul pentru care este recomandat să fierbi, întotdeauna, separat carnea.

Scoate-i organele interne

O altă metodă care nu dă greș niciodată este să golești puiul pe dinăuntru. Cu alte cuvinte, atunci când te pregătești să pui carnea de pui la cuptor, indicat ar fi să-i scoți toate organele interne.

Prepară o marinadă pentru pui

Pentru al treilea truc genial, prima dată trebuie să înmoi găina într-o soluție specială. Aceasta se prepară din 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie.

Tot ce trebuie să faci este să pui găina în acest amestec timp de 2 ore. După ce timpul s-a scurs, gospodinele îți recomandă să mai prepari o altă soluție la fel, apoi să lași carnea de pui pentru încă o oră și jumătate, înainte să te apuci de gătit.

Citește și Secretul celor mai bune crispy bites. Așa vor ieși delicioase, la fel ca la KFC.

Dacă nu ai la îndemână ingredientele necesare pentru a face această marinadă, specialiștii în arta culinară te sfătuiesc să scufunzi carnea de pui într-un vas cu apă minerală carbogazoasă. În acest fel, carnea de pui se va purifica de toxine și va fi ideală pentru gătit.