Trucul banal prin care ciupercile nu vor mai deveni lipicioase. Este singurul mod în care poți preveni asta

de: Sabina Anastasia
25 04. 2023

Și ție îți place să mănânci ciuperci? Dacă răspunsul este afirmativ, sigur te-ai lovit de probleme legate de prospețimea acestor legume. Playtech Știri îți prezintă trucul banal prin care ciupercile nu vor mai deveni lipicioase. Iată ce trebuie să faci!

De ce ciupercile sunt legume foarte sensibile, de fapt

Ciupercile sunt legume delicate, însă acest aspect nu reprezintă o piedică pentru a fi consumate. Aroma, textura și versatilitatea lor sunt unice în domeniul culinar. Pentru a beneficia de toate proprietățile lor, este esențial să știi cum să le gătești. Playtech a mai scris despre motivul pentru care nu ar trebui să speli ciupercile înainte de a le prepara, de exemplu.

Nu despre aceste lucruri vor discuta în materialul de astăzi însă, ci despre cum le poți manipula în așa fel încât să se mențină proaspete și să nu devină lipicioase. Este esențial să știi că, dacă nu gătești ciupercile rapid, după ce le-ai cumpărat de la magazin, se vor strica și nu le vei mai putea folosi.

Un studiu publicat de Biblioteca de Medicină NLM arată că ciupercile se degradează rapid la scurt timp după ce au fost recoltate. Își pierd din umiditate și culoare, textura li se schimbă, iar valoarea nutritivă scade în maximum o săptămână.

Ciupercile au un conținut ridicat de apă. Specialiștii spun că aproximativ 90% din compoziția lor este apă. Tocmai de aceea este dificil să le menții proaspete fără să devină lipicioase. Playtech Știri îți explică exact ce truc să aplici pentru a evita această situație. Iată cum trebuie să procedezi, de fapt!

Trucul banal prin care ciupercile nu vor mai deveni lipicioase

Pentru ca ciupercile pe care le cumperi de la magazin să nu devină lipicioase, este nevoie să fii atent la modul în care le depozitezi. Înainte de a vorbi despre acest aspect, să lămurim problema achiziționării lor. Cum știi că ciupercile de la magazin sunt cele potrivite pentru a le achiziționa?

Când vrei să cumperi ciuperci, fii atent întotdeauna să nu fie umede sau strălucitoare din cauza particulelor de apă de pe învelișul exterior. Nu le alege nici pe cele vestejite, însă. Optează pentru o cutie de ciuperci care să arate proaspete.

După ce le-ai cumpărat, nu le depozita direct în cutia ambalată la frigider. Altfel, vor deveni lipicioase. Ciupercile trebuie lăsate să respire. Cel mai bine este să le lași în ambalajul în care le-ai cumpărat, dar ai grijă să faci un orificiu în zona superioară prin care să poată respira. În acest fel, eviți acumularea de umiditate în recipient.

Evită totodată să speli ciupercile înainte de a le depozita în frigider. Dacă faci acest lucru, riști să crești nivelul de umiditate al acestora și se vor strica rapid. Înainte de a folosi ciupercile la gătit, pune-le pe un prosop de hârtie, care să rețină umezeala excesivă, dacă este cazul.