Trei trucuri pentru ca prosoapele tale să rămână pufoase mai mult timp. Ce să pui în mașina de spălat

de: Sabina Anastasia
17 11. 2022

Tocmai ai cumpărat câteva prosoape noi. Sau poate că ai unele vechi, care și-au pierdut, la o primă vedere, din calitate. Ce trebuie să știi este că există unele „trucuri” cu ajutorul cărora îți poți păstra prosoapele moi pentru o perioadă îndelungată de timp, Vezi care sunt cele trei trucuri pentru ca prosoapele tale să rămână pufoase.

Cum să speli prosoapele pentru a se menține moi

Vrei să înveți să speli prosoapele ca un profesionist? Ai ajuns la locul potrivit. În articolul de astăzi îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi ca prosoapele tale să nu se uzeze. Tocmai ai achiziționat câteva prosoape noi și îți este teamă să nu se deterioreze. Vestea bună e că le poți păstra în condiția ideală, atât timp cât ții cont de câteva detalii importante.

Este esențial să speli întotdeauna prosoapele noi. Majoritatea sunt acoperite cu silicon sau alte finisaje care blochează absorbția apei. Acest strat este responsabil de aspectul de pufozitate din magazin. Procesul de spălare a prosoapelor noi îndepărtează aceste finisaje. Astfel, materialul va absorbi la maximum apa, pe lângă problema îndepărtării bacteriilor.

Spălarea prosoapelor nu înseamnă doar să le punem în mașina de spălat, la un anumit program. Procesul propriu-zis este mai complex decât atât. Folosind tehnicile adecvate de spălare, prosoapele își vor menține textura moale și nu se vor deteriora. Există trei trucuri pe care le poți pune în aplicare în acest sens. Cum să speli prosoapele pentru a rămâne pufoase.

Trei trucuri pentru ca prosoapele tale să rămână pufoase

Pentru a menține prosoapele moi, se recomandă să le lași la înmuiat înainte de a le băga în mașina de spălat. Amestecă într-un vas încăpător cinci litri de apă și trei linguri de sare. Lasă prosoapele la înmuiat în amestecul cu pricina pentru aproximativ 30 de minute. Ulterior, le poți pune la spălat la un program delicat. Atenție la ce pui în mașina de spălat! Folosește doar balsamul de rufe, în acest caz.

Un al doilea truc pentru a avea mereu prosoape pufoase presupune utilizarea oțetului. Înmoaie prosoapele într-un amestec format din trei părți de apă rece și o parte oțet. Lasă articolele în amestecul cu pricina peste noapte. A doua zi, pune-le la spălat la un program de maximum 60 de grade. Asigură-te că prosoapele vor fi clătite bine.

Ultimul detaliu la care trebuie să fii atent când speli prosoapele este cantitatea de articole pe care le pui în mașina de spălat. Cuva aparatului electrocasnic nu ar trebui să fie niciodată încărcată la capacitatea sa maximă. Din motive sanitare, este recomandat să nu speli prosoapele împreună cu hainele. Cel mai bine este să le pui la spălat separat.