Trei rețete diferite de salată de Boeuf. Toate sunt delicioase
Salata de boeuf, alături de sarmale, este nelipsită din casele românilor. Numele-i provine din limba franceză, care înseamnă ”vită”. Gospodinele din România au mai multe rețete de a prepara salata de boeuf, printre care, cu carne de vită, carne de pui sau chiar fără carne.
Salata de boeuf se mai poate prepara cu sau fără maioneză, cu diferite combinații de carne sau de legume. Salata de boeuf poate fi servită la masa festivă, fie ca aperitiv, fie ca garnitură pentru fripturi. Ca și o recomandare, Este foarte important ca la salata de boeuf maioneza să lege ingredientele, nu să le acopere.
1. Rețetă salată de boeuf cu carne de pui
Ingrediente salata boeuf: 2-3 cartofi,
- 1 păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui,
- 100 gr carne de pui fiartă în supă,
- 3 castraveți acri, 50 gr mazăre,
- 1 gălbenuș de ou, 50-60 ml ulei,
- 2 lingurițe de muștar, zeama de la 1/2 lămâie,
- câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor,
- sare și piper.
Mai întâi, fierbeți legumele și carnea în supa de pui, apoi le scoateți pentru a se răcori, după care le tocați mărunt. După ce stoarceți de zeamă castraveții acri, tocați-i mărunt și adăugați-i într-un castron. Mazărea se clocotește de două ori și se pune peste salată. După ce ați efectuat acești pași, preparați maioneza din gălbenuș, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei, și puneți-o peste salată. Se ornează apoi salata de boeuf cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.
2. Rețetă salată de boeuf cu carne de vită
Ingrediente salata boeuf: 400 grame carne de vită,
- 300 grame mazăre fiartă,
- 12 cartofi,
- 3 morcovi,
- o albitură,
- o ţelină mică,
- castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet,
- sare, piper, o lingură de muştar, maioneză după gust
Mod de preparare salată de boeuf cu carne de vită:
Puneți cartofii întregi la fiert într-un vas, în timp ce morcovul, albitura, țelina și caarnea se taie bucăți și se adaugă după aceea. Turnați apă până la jumătatea vasului, urmând să mai completați pe parcursul fierberii. Scoateți legumele și carnea la răcit, după ce s-au fiert. Tăiați-le mărunt și amestecați în castron cu mazărea, maioneza, muștarul, sarea, cimbrul și piperul, după gustul propriu.
Rețetă salată de boeuf cu piept de curcan
Ingrediente salata boeuf:
- 1/2 kg piept de curcan,
- 1 kg cartofi, 300 grame morcov,
- 150 grame țelină, 200 grame păstârnac,
- 400g mazăre,
- 5 sau 6 castraveți murață, sare, piper,
- 2 lingurițe vegeta,
- maioneză din comerţ sau preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei
Mod de prepapare salată boeuf cu piept de curcan:
Spălați cartofii în coajă și puneți-i la fiert, apoi puneți la fiert carnea și legumele spălate împreună cu vegeta. Amestecați într-un castron cu mazărea, după ce s-au fiert și s-au răcit în prealabil. Lăsați castraveții la scurs, după ce i-ați tăiat bucățele, după care îi adăugați peste salată. Adăugați, la final, și maioneza, și ornați cu gogoșar sau castravete.