Trei medici infectați cu COVID-19 au fugit din spital, în timp ce erau internați pentru tratament. Unde au fost găsiți

Trei cadre medicale au părăsit spitalul în care erau internate pentru COVID-19

În plină criză sanitară și creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, trei cadre medicale infectate cu noul coronavirus au părăsit Spitalul Județean din Târgu Jiu în timpul tratamentului. Printre cele trei persoane se află un medic de Terapie Intensivă și un medic pneumolog.

 Cum a fost depistată dispariția celor trei persoane

Polițiștii de la IPJ Gorj au făcut joi noaptea o vizită la spital după ce au fost solicitați de DSP. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au desfășurat în aceeași seară un control în cadrul Spitalul Județean din Târgu Jiu pentru a verifica nivelul de ocupare al paturilor de la ATI. Mare le-a fost surprinderea atunci când au descoperit că trei pacienți lipsesc, fiind vorba chiar de cadre medicale infectate cu COVID-19.

DSP a solicitat poliția după dispariția a trei paciente
DSP a solicitat poliția după dispariția a trei paciente

Imediat după constatare, poliția a sosit la fața locului pentru a face demersurile necesare. Cei trei pacienți fugari erau internați de câteva zile, fiind în cursul unui tratament pentru COVID-19.

În urma acțiunilor demarcate de poliție, cele trei paciente, toate femei cu vârste cuprinse între 31-55 ani au fost găsite în locuințele lor. În acest moment nu se știu cu exactitate motivele pentru care acestea au părăsit spitalul.

În cursul zilei de astăzi, cele trei femei vor fi duse la secția de Oncologie a Spitalului Județean, acolo unde li se va administra în continuare tratamentul specific și vor rămâne izolate până la negativizarea testului.

În urma celor întâmplate, spitalul a anunțat că va demara o anchetă pentru a descoperi care au fost cauzele pentru care cele trei cadre medicale au părăsit spitalul, fiind un exemplu negative pentru ceilalți. Pe numele acestora  a fost deschis dosar penal.

Știre în curs de actualizare…

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI