Trei asteroizi uriași se îndreaptă spre Pământ. Ce spun specialiștii

Trei asteroizi se îndreaptă spre Pământ

Deoarece pământul este amenințat constant de resturi spațiale cum ar fi meteoriții sau asteroizii, oamenii de știință devin din ce în ce mai buni la depistarea asteroizilor potențial periculoși. Trei asteroizi se îndreaptă către Pământ.

Ce spun specialiștii despre cei trei asteroizi care se îndreaptă spre pământ

Oamenii de știință sunt în alertă, datorită celor trei asteroizi „potențial periculoși”, care se apropie de pământ, săptămâna aceasta. Potrivit NASA, aceștia au peste 15 m în diametru.

Asteroidul 2020 RW3, care măsoară aproximativ 18 metri  în diametru, (lungimea dublă a unui autobuz din Londra) va trece pe lângă Pământ la o distanță de 2,5 milioane de km, pe data de 16 septembrie.

Atacul asteroizilor din această săptămână se va încheia joi cu două roci spațiale mult mai mari: 2020RN1 care măsoară 30 de metri (de două ori înălțimea semnului de la Hollywood) și QJ33 , de 62 metri, care va trece la o distanță sigură de șapte milioane și respectiv 2,5 milioane de km.

Ar putea cauza daune semnificative

Având o lățime de aproximativ 1.000 de metri (suficient de mare pentru a provoca daune semnificative pe Pământ), asteroidul 2020 QU6, a fost observat de astronomul amator Leonardo Amaral care are sediul la observatorul Campo dos Amarais din Brazilia, pe 27 august. Pe 10 septembrie, asteroidul a trecut la o distanță de 40 de milioane de kilometri, de peste 100 de ori distanța dintre Pământ și lună.

Leondardo Amaral a reușit să depisteze asteroidul datorită punctului său de observație oarecum unic, deoarece este localizat în emisfera sudică, în timp ce multe dintre telescoapele noastre de vânătoare de asteroizi se află în emisfera nordică.

„Această descoperire ne amintește că, deși am găsit cele mai mari NEO-uri (Near-Earth Objects), totuși nu le-am găsit pe toate”, a declarat Casey Dreier, consilier senior pentru politici spațiale de la The Planetary Society.

Omenirea trebuie să fie mereu atentă la amenințările din spațiul cosmic, deoarece un astronom amator din Brazilia a descoperit un asteroid mare și periculos care a trecut foarte aproape de planeta noastră chiar luna trecută, fără ca NASA să-l depisteze, informează RT.
Pământ, asteroizi
Asteroizi uriași se îndreaptă spre Pământ

A trecut la mai puțin de 3,000 de kilometri de pământ

În data de 16 august, asteroidul de dimensiunea unei mașini a trecut la 2.950 de kilometri de Pământ, fiind cel mai apropiat înregistrat vreodată potrivit vânătorilor de asteroizi și catalogului creat de Observatorul Astronomic Sormano din Italia, relatează Business Insider.

„Trecerea apropiată de duminică este cea mai apropiată înregistrată vreodată dacă nu luăm în calcul câțiva asteroizi cunoscuți care au lovit de fapt planeta noastră”, a declarat Paul Chodas, directorul Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului din cadrul NASA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI