Trei ani dureroși fără Cornelia Catanga. Ultimele cuvinte ale solistei, înainte de a muri de Covid-19: ”Gata, mă duci?”. Ce s-a întâmplat, de fapt, la parastas? EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
18 03. 2024

Solistul de romanțe Aurel Pădureanu a organizat parastasul de trei ani, al soției sale, Cornelia Catanga, chiar de ziua de naștere a regretatei artiste, pe 9 martie. În exclusivitate pentru Playtech Știri, acesta ne-a dezvăluit pe cine a invitat, ce mâncăruri a pus pe masă, dar și care au fost ultimele cuvinte ale ”Reginei muzicii de petrecere”, cu doar câteva ore înainte ca inima ei să mai bată.

Ce mâncăruri au fost pe masă, la parastasul solistei de trei ani

Cornelia Catanga a încetat din viață pe 26 martie 2021, în timpul pandemiei de Covid-19, lăsând în urmă un munte de dor și de durere. Soțul ei, Aurel Pădureanu, dar și fiul, Alexandru, un pianist talentat, au organizat parastasul de trei ani, chiar de ziua de naștere a artistei, pe 9 martie:

”Am chemat niște femei, acasă, la masă, le-am servit cu tot ce îi plăcea Corneliei să mănânce, cu pește prăjit cu mămăliguță și cu sos de usturoi, dar și cu sărmăluțe, am făcut și un fel de ”pomana porcului”.

Am vrut mai degrabă să fie o serbare, ca de ziua ei, nu un parastas. Mai ales că ei nu îi plăcea să se serbeze, zicea că nu avem bani. Ținea banii pentru noi, pentru mine și pentru Alexandru, ca să petrecem de ziua noastră de naștere. Îmi amintesc ce chef mi-a organizat la împlinirea vârstei de 70 de ani!”.

În timpul pandemiei de Covid-19, familia Corneliei Catanga s-a confruntat cu delicate probleme financiare, de care solista chiar vorbea, la acea vreme, cu puțin timp înainte de a părăsi această lume. Aurel Pădureanu regretă perioada cu neajunsuri:

”Pe atunci, stăteam cu chirie, nu aveam spectacole, nu prea aveam bani, dar Cornelia știa cum să se descurce și cu bani puțini, îi calcula ea cumva”.

Citiți și: Și-a presimțit Cornelia Catanga moartea?! Unicul ei fiu face dezvăluiri: ‘Mama a învățat-o pe iubita mea’ EXCLUSIV

Ultimele cuvinte ale Corneliei Catanga, înainte de a muri de Covid-19

Aurel Pădureanu nu poate uita ultimele cuvinte ale Corneliei Catanga, pe care i le-a adresat, în momentul în care Ambulanța a dus-o de urgență la spital, pentru a o trata de Covid-19:

”Am un regret, că nu i-am îndeplinit ultima dorință. Îi era rău, știa că are Covid-19, dar tot spunea că vrea să moară în patul ei, să nu o duc la spital. Vedea la televizor cum e prin spitale, că se moare pe capete. Eu nu contest că medicii au vrut să o ajute, dar nu s-a mai putut face nimic în privința ei, să i se salveze viața.

Când au urcat-o în Ambulanță, Cornelia s-a uitat la mine și mi-a zis, cu tristețe: ”Gata, mă duci?”. Se temea de moarte. Se temea că ne va lăsa singuri, pe mine și pe fiul nostru, Alexandru, pe care l-a născut cu greu, a fost chiar la un pas să orbească, atunci când l-a adus pe lume”, ni s-a mai confesat Aurel Pădureanu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

”Nici moartea nu i-a putut răpi frumusețea!”

Aurel Pădureanu și-a adorat soția, solista de muzică de petrecere Cornelia Catanga, pe care o consideră una dintre cele mai talentate și mai frumoase cântărețe din România, cu o voce unică, inegalabilă:

”Cornelia va rămâne în nemurire, la fel ca Romica Puceanu și Gabi Luncă. Atunci când urca pe scenă, ți se tăia răsuflarea, eclipsa pe toată lumea cu talentul și cu frumusețea ei, avea o apariție electrizantă. Multe artiste se bucură de popularitate, dar ea a avut și celebritate, ceea ce e cu mult mai mult”, ne-a mai menționat artistul de romanțe, exclusiv pentru Playtech Știri.

Aurel Pădureanu și-a dorit enorm să o vadă pe Cornelia, după ce inima solistei a încetat să mai bată. Recunoaște că a fost impresionat de acea ultimă imagine a chipului ei:

”Era senină, parcă dormea. Nici moartea nu i-a putut răpi frumusețea”.

Citiți și: Aurel Pădureanu are nevoie de 20.000 de euro pentru spectacolul in memoriam Cornelia Catanga: ”O regină, dar a fost îngropată ca un om al străzii” EXCLUSIV

Cornelia Catanga a încetat din viață pe 26 martie 2021, în timpul pandemiei de Covid-19, la vârsta de 63 de ani. ”Regina muzicii lăutărești” a fost înmormântată la Cimitirul Ghencea Civil din București.