Tratament pentru copaci la final de noiembrie. Aşa vei scăpa de dăunători anul viitor
În timpul iernii, este momentul în care se efectuează serviciile de îndepărtare a dăunătorilor de pe copaci. Dacă ești pasionat, dar nu știi cum, citește și află care este simplul tratament pentru copaci la final de noiembrie, cu ajutorul căruia vei scăpa de dăunători anul viitor.
Încearcă acest tratament pentru copaci la final de noiembrie
Dacă ești pasionat de grădinărit și ai o livadă de pomi fructiferi, următoarele sfaturi îți vor fi cu siguranță de ajutor.
Specialiștii spun că, de exemplu, din noiembrie, pomii pot fi tăiați, dar sarcina poate fi efectuată în orice moment până în martie. Igiena livezii este importantă pentru a preveni posibilitatea apariției infecțiilor fungice.
Experții recomandă să vă asigurați că pomii sunt protejați împotriva iepurilor, căprioarelor și așa mai departe.
Citiți în continuare pentru a descoperi simplul tratament pentru copaci la final de noiembrie, în câșiva pași, cu ajutorul căruia vei căpa de dăunători anul viitor.
Cum să controlați dăunătorii și bolile la pomii fructiferi în noiembrie
Acesta este un moment bun pentru a reduce posibilitatea apariției bolilor fungice. În acest context, igiena livezii este importantă în această privință.
Un prim pas, spun experții, este să îndepărtați toate fructele putrede și frunzele cu crustă, deoarece aceste boli vor ierna și vor afecta recolta de anul viitor.
”Folosiți o greblă bună sau un aspirator pentru a vă asigura că scăpați de toate frunzele căzute și afectate de boli fungice. În mod ideal, faceți acest lucru înainte de cosit, care altfel ar pulveriza frunzele.
Nu compostați frunzele și resturile de iarbă, deoarece acest lucru ar oferi sporilor fungici o nouă șansă de a vă infecta plantele și arborii.”, mai recomandă experții grădinari.
Află și: Ce se întâmplă dacă bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Grădinarii cunosc acest truc
Cum recunoașteți infecțiile fungice?
Exemplele includ pete negre apărute pe frunze și pe fructe, sau căderea prematură a frunzelor, sau fructele care nu au făcut mărime și s-au oprit din creștere, sau care cad pe sol. Dacă ciupercile au fost o problemă, stropiți pomii cu spălături de iarnă.
De asemenea, soluțiile pot fi folosite pentru a ajuta la protejarea cireșilor și prunelor de caniculă bacteriană. Aplicați soluția, iar apoi din nou după câteva săptămâni, când căderea frunzelor este completă.
”Dacă ați avut probleme cu arsura bacteriană la peri, acum este momentul să tăiați toate ramurile infectate, tăind bine în țesutul sănătos, până când nu mai există niciun semn de colorare. Ardeți lemnul și sigilați rănile.”, spun experții.
Dacă piersicii, de exemplu, au avut probleme serioase cu încolțirea frunzelor, pe lângă măsurile menționate mai sus, va fi util să protejați pomul cu o copertă de plastic de la sfârșitul lunii ianuarie până la mijlocul lunii mai.
Vezi și: Ce să plantezi între copacii din grădină. Ce este interzis, sfaturi de la grădinari
Acest lucru va împiedica germinarea sporilor deja prezenți în pomi. Ploaia este cea care face ca sporii să devină activi în timpul lunilor de iarnă.
Este important să aplicați fire de bumbac, un tratament pentru copaci la final de noiembrie
Chiar dacă pomii vor părea goi, este important să aplicați fire de bumbac pe peri și pruni imediat ce au căzut frunzele. Aceasta este o metodă bună de descurajare a porumbeilor care, în caz contrar, vor mânca mugurii de fructe, esențiali pentru recolta de anul viitor.
”Bumbacul obișnuit este bun, trebuie doar să îl înfășurați în jurul pomului, astfel încât firele să fie la o distanță de aproximativ 15 centimetri între ele. Acum că au căzut frunzele, infecțiile de caniculă sunt clar vizibile.
Pentru a opri dezvoltarea sporilor de iarnă, tăiați tot lemnul din jur și rana în sine, până când nu se mai văd semne maro în scoarța verde sănătoasă din jur și în stratul cambium.
Apoi vopsiți zona tratată cu un compus de etanșare a lemnului, iar ulterior, inspectați zona pomilor fructiferi pentru a vedea dacă au apărut broscuțele ciupercii agresive Armillaria, care poate ucide pomii fructiferi.”
Citește și: Ce să faci dacă strugurii se usucă înainte de coacere. Grădinarii îți spun cum salvezi recolta
Aceasta mai este numită și ciuperca mierii, datorită culorii sale maro cald. Dacă are un guler, cel mai probabil este vorba de ciuperca de miere. Nu se cunoaște niciun leac.
Singurul lucru pe care îl puteți face este să îndepărtați complet pomul, inclusiv cât mai multe rădăcini groase, și nu plantați un pom fructifer în aceeași gaură.
Aşa vei scăpa de dăunători anul viitor
Pentru a scăpa definitiv mai aeți câțiva pași de trecut, dar la fel de importanți ca cei anteriori. Așa că, nu uitați să verificați și să înlocuiți gărzile de protecție a pomilor care sunt prea strânse sau rupte, înlocuiți țărușii rupți, reînnoiți legăturile rupte ale pomilor.
Noiembrie este momentul ideal pentru a începe să pregătiți pozițiile de plantare pentru noii pomi. În același timp, efectuați o verificare pentru a vă asigura că apa nu stagnează în zona rădăcinilor pomilor. Trebuie doar să săpați o groapă la o adâncime de aproximativ 20-25 cm și lăsați-o timp de 24 de ore.
Dacă gaura nu se umple cu apă, sunteți în regulă. Rădăcinile copacilor au nevoie de mult oxigen și dacă rădăcinile copacilor stau în apă în timpul lunilor de iarnă, atunci rădăcinile vor muri. Dacă ați comandat copaci noi, marcați pozițiile de plantare cu trestii înalte de bambus.
Citește și: A pus pasta de dinţi la rădăcina plantelor. Secretul grădinarilor te va da pe spate, ce rol are
Este o idee bună să țineți un jurnal al fructelor, în care puteți consemna recolta și înflorirea diferiților arbori. Dacă pomii nu au recoltat bine, probabil că au avut lipsă de apă, hrană sau lumină. În caz contrar, problema poate fi legată de fertilizarea încrucișată sau de polenizare.