Tranzacție surpriză pe piața taximetrelor din România. S-a oficializat vânzarea

de: Stan Nicu
12 05. 2023

Este tranzacție surpriză pe piața taximetrelor din România. Un cunoscut om de afaceri a cumpărat o firmă celebră de taxi. S-a și oficializat vânzarea. Ce planuri are noul patron al firmei de taxi, vedeți în rândurile de mai jos. 

Tranzacție importantă pe piața taximetrelor din țara noastră. Vânzarea este oficială

Omul de afaceri Dan Boabeș, 48 de ani, este fondator al unor companii cum sunt SimPlus, agregator de plăți prin intermediul telefonului mobil, CityLink, furnizor de servicii de car sharing, și proiectul de sănătate mintală și well-being 4mind.ro.

În plus, Dan Boabeș, anul trecut, a preluat poziția de country manager la Black Cab, companie ce furnizează servicii premium de transport alternativ.

Merdian Taxi înseamnă 1000 de mașini

Acum a cumpărat compania de taximetrie Meridian Taxi, una dintre cele mai mari din țara noastră, fiind prezentă pe piață de 20 de ani și având o flotă de peste 1.000 de mașini.

„Sunt foarte entuziasmat de acest nou proiect. Consider că voi aduce un aport real asupra serviciilor de transport din București, având la bază experiența de peste 12 ani în proiecte importante de mobilitate (mobile ticketing pentru transport public, Transport Urban, CityLink, Mondo Ride etc) care au folosit sau folosesc tehnologie.

Compania de taxi Meridian are o istorie lungă și respectată în servirea locuitorilor și vizitatorilor Bucureștiului. Intentionăm să păstrăm aceeași perceptie asupra serviciilor și să ne adaptăm continuu la nevoile în schimbare ale clienților noștri, inclusiv la cererea de tehnologii moderne și de transport ecologic.

Implicarea în Meridian Taxi a venit natural

Colaborarea mea cu grupul Meridian durează de peste 7 ani iar implicarea în Meridian Taxi a venit natural, având din urmă un portofoliu notabil de realizări prin parteneriate și proiecte încheiate cu succes. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale, partenerii și clienții pentru a îmbunătăți serviciile de transport în București”, a declarat Dan Boabeș pentru profit.ro.

Cine deține grupul Meridian

Grupul Meridian, care a inclus până acum și serviciul de taximetrie Meridian Taxi, este deținut de frații Călin și Gheorghiță Bultoc.

Firmele care compun grupul Meridian sunt concentrate pe domeniul auto, cu trei concensiuni specializate în vânzarea de mașini noi Dacia-Renault și service auto în Berceni, Preciziei și Pipera.

De asemenea, cu serviciul de taximetrie Meridian Taxi, cumpărat acum de Dan Boabeș, omul de afaceri s-a mai ales cu un parc auto cu peste 1.000 de mașini, cu trei târguri de mașini second hand, asigurări auto, finanțare auto prin leasing și servicii de închirieri auto.