Transformă resturile de la masa de Crăciun în bucate delicioase. Află ce idei geniale avem pentru tine!
Cum poți să te folosești de resturile rămase de la masa de Crăciun? Nu trebuie să arunci nimic! Ai mai jos câteva idei geniale și rețete deosebite în care vedetele sunt câteva din ingredientele și alimentele de la masa de sărbători!
Cum să folosești resturile de la masa de Crăciun: idei de preparate
Românii respectă majoritatea tradițiilor de sărbători, iar de departe cea mai importantă pentru mulți este primirea oaspeților cu mesele prea pline. Gospodinele prepară cantități impresionante de bucate în zilele de sărbătoare.
Platoul de început este plin de mezeluri tradiționale, brânzeturi, piftele, ouă umplute și legume, felul doi conține carne sau pește, iar la final avem nelipsitele sarmale. Oamenii constantă a doua zi că au rămas destule bucate cât pentru cel puțin un alt prânz sau o altă cină.
Nu trebuie să arunci mâncarea, ci să o refolosești într-un alt mod. De exemplu, ciorba Soleanca este foarte bogată și consistentă și se face din resturi. Concret, conține mai multe tipuri de carne, pătrunjel, castraveți murați și mezel. În ea pot fi și resturi de friptură, cârnați sau alte murături. În plus, este un remediu fantastic pentru mahmureală pentru că se acrește.
Cu alimentele rămase de la platourile tradiționale poți face omlete și tortilla, budincă sărate, checuri sărate sau sandvișuri cu sosusi și legume. Mai mult decât atât, carnea, cartofii la cuptor și cârnați pot fi mărunțite și folosite pentru câteva brioșe pentru un aperitiv ce se poate servi la micul dejun sau la un prânz pe fugă.
Ce poți face cu friptura?
Friptura la cuptor poate străluci și ea într-o salată consistentă, un preparat chinezesc cu noodles sau un topping pentru pizza. De asemenea, cozonacul care începe să se usuce poate fi refolosit atât de simplu! El se regăsește într-un preparat numit bread pudding (budincă de pâine).
Trebuie să tai felii mai groase cozonacul de casă sau cumpărat și să îl bagi într-un amestec de ouă cu smântână de gătit sau puțin lapte, aromat mai apoi cu scoțișoară. Trece-l puțin prin tigaia unsă cu puțin unt în prealabil și lasă fiecare felie să se rumenească.
Se servește cu puțin zahăr pudră pe deasupra și cu fructe acrișoare. Din băuturile alcoolice rămase poți căuta fel și fel de combinații din care poți face un cocktail fantastic ce să îi impresioneze pe invitații din zilele dintre Crăciun și Anul Nou. Poți să profiți de dulciurile rămase și să le oferi colindătorilor sau familiei.