Tramvaiul 41, scos din circulație. Când n-o să poți merge cu el

Tramvaiul 41, scos din circulație. Când n-o să poți merge cu el
FOTO Wikimeda Commons.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 va fi întreruptă. Decizia STB vine ca urmare a unor lucrări de întreținere. Din fericire, nu-i o perioadă prea mare.

Acest sfârşit de săptămână te lasă fără 41. STB va derula lucrări de întreținere a căii ferate, a rețelei electrice de contact, pecum și a peroanelor pentru călători.

Tramvaiele nu vor circula de sâmbătă de la ora 0:30 și până luni la ora 4:00. Pentru preluarea călătorilor de pe traseul tramvaiului 41 va fi linia navetă de autobuze 641, care va funcţiona între terminalul Piaţa Presei Libere şi terminalul Ghencea. Traseul ecesteia va fi: Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, strada Turda, Pasajul Grant, Şos. Crângaşi, strada Virtuţii, Pasajul Lujerului, strada. Braşov, Bd. Ghencea. Totodată, autobuzele liniilor 205 şi 282 vor circula deviat.

Pe sensul către terminalul Ghencea, autobuzele vor opri astfel: pe Bd. Mărăşti, în staţiile, Oprire, amplasate în zona Institutului de Agronomie şi după intersecţia cu strada Alexandru Constantinescu, pe strada Turda, în staţiile, Oprire, amplasate după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache, respectiv înainte de Pasajul Grant, pe Sos. Crângaşi şi Str. Virtuţii, în staţiile liniei 178, precum şi în noua staţie, Oprire, înainte de Bd. Uverturii, pe strada Braşov, în staţiile liniilor 105, 173 şi 221, precum şi în noua staţie, Oprire, situată după intersecţia cu Bd. Timişoara, în terminalul Ghencea, în staţiile liniei 221.

De asemenea, pe sensul către terminalul, Piaţa Presei Libere, autobuzele vor opri pe strada Braşov, în staţiile liniilor 105, 173 şi 221, precum şi în noile staţii, Oprire, situate după intersecţia cu Drumul Taberei – ramură de nord, respectiv înainte de Bd. Timişoara; pe strada Virtuţii, în noua staţie, Oprire, amplasată după intersecţia cu Bd. Uverturii, apoi în staţiile liniei 178; pe Şos. Crângaşi, în staţiile liniei 178; pe strada Turda, în noua staţie, Oprire, amplasată după Pasajul Grant; pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, în noua staţie, Oprire, amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache; pe Bd. Mărăşti, în noua staţie, Oprire, amplasată după intersecţia cu Str. Alexandru Constantinescu, apoi în staţiile liniei 330; în terminalul Piaţa Presei Libere, în staţiile liniei 449.

STB va înlocui şina cu canal pe ambele sensuri şi va executa lucrări pentru refacerea fundaţiei căii de rulare. Aceste lucrări nu pot fi executate decât cu întreruperea totală a circulaţiei, perioadă în care STB SA va face verificări şi în zona căii de rulare din Pasajul Lujerului şi de pe Podul Ciurel și va remedia eventualele deficienţe constatate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI